"Türkiye'deki Suriyelilerin okullaşma oranı yüzde 63'e yaklaştı"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Suriyeli öğrencilerin Türkiye'deki okullaşma oranının yüzde 63'e yaklaştığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığında, Bakan İsmet Yılmaz, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve Alman Kalkınma Bankası (KFW) İcra Komitesi Üyesi Rolan Siller'in katılımıyla 'Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı' kapsamındaki "Kriz Zamanlarında Herkes için Eğitim-II" projesi için sağlanan ek 160 milyon avroluk hibe için protokol imza töreni düzenlendi.

Bakan Yılmaz, Avrupa Birliği fonları bünyesinde yürütülen proje kapsamında 60 betonarme okul yapımı için 160 milyon avro kaynağın kullanılacağını kaydetti.

SURİYE'LİLERİN OKULLAŞMA ORANI

AB ile yürütülen iki projenin toplam bütçesinin 475 milyon avro olduğunu bildiren Yılmaz, bu bütçeden 150 milyon avronun Dünya Bankası aracılığıyla yürütülen "Eğitim Alt Yasının Güçlendirilmesi Projesi"ne, 325 milyon avronun ise Alman Kalkınma Bankası aracılığıyla yürütülen "Kriz Zamanlarında Herkes için Eğitim" Projesi'ne ait olduğu bilgisini verdi.

Bakan Yılmaz, "AB projelerinin tamamlanması ile birlikte toplam 215 okul yapılacak. Bu okulların 60'ı prefabrik, 155'i betonarme olacaktır. Bu okullarla birlikte 5 bin 160 derslik ile 153 bin öğrenciye eğitim alt yapısı sağlanmış olacak." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz