Ücretsiz olgunluk testi

İlkokula yeni başlayan çocuklara ücretsiz olgunluk testi

Ücretsiz olgunluk testi

Yeni Yüzyıl Üniversitesi, yeni eğitim öğretim döneminde 66 aylık çocukların ‘okul olgunluğu’na erişip erişmediklerini testle belirliyor. Üniversite, ücret talep etmediği testlerin ardından anne babalara çocukları ile ilgili gelişimsel bilgiler veriyor.

ÜCRETSİZ OLGUNLUK TESTİ

Okulların açılmasına ramak kala kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve eğitimi kademeli olarak 12 seneye çıkaran sistem tartışılıyor. Tartışmalar, okula başlama yaşında kümeleniyor. 66 aylık çocukların 1. sınıfa alınması velilerin kafasında soru işareti oluşturduğunu gören Yeni Yüzyıl Üniversitesi, örnek bir uygulamayı hayata geçiriyor. Üniversite, öğrencilerin olgunluk durumunu ölçüp değerlendirmeye tabi tutuyor.

YENİ OKULA BAŞLAYANLAR

Bu çerçevede Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral, öğretim elemanları ile bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan Oğuz Özyaral, ilkokula başlamanın, çocuğun hayatında attığı önemli ve kocaman adımlardan biri olduğunu belirtti. Özyaral, okulların çocukların belirlenen kurallara uyum, göstermeye başladıkları ilk yer olduğunu vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz