Görüş Bildir

Uludağ Üniversitesi'nin kermesi öğrencilere burs oluyor

Bursa'da, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul'nda görev yapan akademik ve idari kadro, sekiz yıldır düzenledikleri organizasyon kapsamında, kendi hazırladıkları yiyecekleri para ile satın alıyorlar. Etkinlik sonunda toplanan paralar bölüm öğrencilerine karşılıksız burs olarak dağıtılıyor.

Uludağ Üniversitesi'nin kermesi öğrencilere burs oluyor
UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda görev yapan akademik ve idari kadro, dar gelirli öğrencilere karşılıksız olarak burs vermek için sekiz yıldır üniversitede eğitim ve öğrenimin yapıldığı her ay, kermes düzenliyor. 'Tek Bilek' adı verilen bu etkinlik kapsamında meslek yüksek okulundaki akademik kadro ve idari personel, evlerinde yaptıkları yiyecek ve içecekleri getirip satın alıyorlar. Bu eğitim yılının ilk kermesi gerçekleştirildi. Evden getirdikleri yiyecekleri satın alan akademik kadro ve idari personelden toplanan para, belirlenen 15 öğrenciye ayda 75'er TL karşılıksız burs olarak verilecek. UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Genel Sekreter Doç. Dr. İsmail Sağlam'ın da hazır bulunduğu kermeste konuşan UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nevin Karahan, geçen 8 yıl içersinde toplam 150 öğrenciye burs verdiklerini açıkladı.
UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ise yaptığı kısa konuşmasında, bu paylaşmanın bir insanlık görevi olduğunu belirtip, etkinliğe katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi