Görüş Bildir

Umutları kitapla büyüyor

Ailelere seslenen Kaymakam ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı "Siz okursanız çocuklarınız da okur"

Umutları kitapla büyüyor

Diyarbakır'ın Hani İlçe Belediye Başkanlığına görevlendirilen Kaymakam Şaban Arda Yazıcı'nın talimatları ile harekete geçen Hani Belediye Başkanlığının girişimleri ile çeşitli belediye ve Sivil Toplum Kuruluşlarından (STK) gönderilen yüzlerce kitap teslim alındı.

Önümüzdeki günlerde yapılacak bir törenle halkın hizmetine açılacak olan Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi, Yahya Kemal Bayatlı Kütüphanesine Hani Belediyesinin çeşitli belediyeler ve STK'larla yaptığı girişimler sonucu gönderilen kitaplar, bölgenin en büyük kütüphanelerinden olan Yahya Kemal Bayatlı Kütüphanesi için teslim alındı.

“Umutlar Kitapla Büyüyecek”

Hanili çocukların umutlarının kitapla büyüyeceğini belirten Kaymakam ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, çocukların iyi ve parlak bir geleceklerinin olması için ailelere kitap okuma konusunda seslendi. Hani Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı; “Bilindiği üzere çeşitli etkinliklerle kitap okuma alışkanlığı ve kitap sevgisini aşılamak için çocuklarımıza, gençlerimize ve onların ailelerine farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz ve kıymetli ailelere sesleniyoruz. Siz okursanız çocuklarınız da okur" dedi.

Oluşturulan kütüphaneye yüzlerce kitap

Eğitime önem veren bir belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Yazıcı, “Geleceğimizin teminatı kıymetli çocuklarımızın ve gençlerimizin istifade edebileceği her türlü faydalı çalışmada üzerimize düşeni yapma gayreti içerisindeyiz. Eğitime arsa tahsislerinden tutunda, kırtasiye yardımları, spor malzemesi yardımları, bilgisayar sınıfları, kütüphanelerin kurulması, temizlik malzemesi yardımı, oyun parklarının kurulması, okul yollarının ve bahçelerinin yapımı gibi birçok alanda hizmetlerimiz hızla devam edecek" diye konuştu.

"Kitaplar doğruyu, güzeli, iyiyi, yararlıyı bulmamıza yardım eder"

Başkan Yazıcı, “Bizler çocuklarımızı kitap okumaya teşvik etmek adına bu etkinlikleri düzenliyoruz. Kitaplarla arkadaşlık küçük yaşta başlarsa bu güzel alışkanlık büyüyünce de sürer gider. Kitaplar doğruyu, güzeli, iyiyi, yararlıyı bulmamıza yardım eder. Kitapları okumaya başlayarak, yeni bir dünyanın kapılarını açalım. Tüm öğrencilerimize ve ailelerine bol kitaplı gelecekler dilerim” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi