Üniversite Öğrencilerinin Gözü Yönetimde

Yeni eğitim ve öğretim yılının 18 Eylül Pazartesi günü itibariyle başladığı depremzede şehir Diyarbakır da bir şekilde ailesiyle beraber yaşayan çocuklar ve gençler eğitim ve öğretim dönemlerine başladı ancak bu süreçte üniversite öğrencilerinin sorunları halen konuşulmuş değil. 

Üniversite Öğrencilerinin Gözü Yönetimde

Yaşanan Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden bir tanesi de 407 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 902 kişinin de yaralı olarak kurtarıldığı deprem felaketinin üzerinden yarım dönem geçerken yaralar halen çok derinde ve çok taze.

Yeni eğitim ve öğretim yılının 18 Eylül Pazartesi günü itibariyle başladığı depremzede şehir Diyarbakır da bir şekilde ailesiyle beraber yaşayan çocuklar ve gençler eğitim ve öğretim dönemlerine başladı ancak bu süeçte üniversite öğrencilerinin sorunlarıhalen konuşulmuş değil. 

Dicle Üniversitesi Yönetimi Elini Taşın Altına Koyacak mı?

 Yaşanan depremlerden sonra ağır hasarlı bina sayısının arttığı kentte depreme orantılı olarak yoğun bir konut sıkıntısı yaşanıyor ve bu da tabi ki kira fiyatlarının katlanmasına neden oluyor. Bu süreçte ailelerinden uzakta lisans öğrenimi için üniversitelerin yolunu tutan birçok öğrencinin ise ileri ki dönemde açılacak üniversitelerde ne şekilde barınacağı merak konusu.

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ merkezli yaşanan depremden etkilenen Fırat ve İnönü Üniversitesi öğrencilerine sonraki dönemlerde bazı belediyeler tarafından kira ve erzak desteği sağlanmıştı. Hali hazırda yurt ve kalacak yer bulamayan öğrencilerle ilgili Dicle Üniversitesi yönetiminin elini taşın altına koyup koymayacağı da öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor.

Haber Merkezi 

Kaynak: Diyarbakır Söz