Görüş Bildir

Üniversiteli gençlerden 'Barış' partisi

Manisa'da Celal Bayar Üniversitesi öğrenci ve öğretim görevlileri yeni öğretimi yılını 'Hoşgeldin ve Barış Partisi' düzenleyerek kutladı.

Üniversiteli gençlerden 'Barış' partisi
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrencileri ve öğretim üyelerinin düzenlediği etkinliğe sponsor olan Yunusemre Belediye Başkanı ve eski öğretim üyesi AK Partili Mehmet Çerçi şenliğe katılanlar arasında yer aldı. Etkinlikte tavuklu pilav ve ayran ikram edilirken aynı zamanda uçurtma şenliği de yapıldı. Baharı andıran havada müzik eşliğinde dans eden öğrenciler bisiklete bindi, kendi yaptıkları akülü otomobili tanıttı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar, üniversitelerinde birçok ülkeden öğrenci bulunduğunu belirterek, yapılan etkinliğin öğretim yılı başında öğrencilere hem moral verdiğini hem da tanışma fırsatı sunduğunu dile getirdi. Etkinliğin hazırlanmasında önemli  rol üstlenen Prof. Dr. Meltem Onay bu etkinliği Amerika'daki Illinois University'de gördüğünü belirterek, şöyle dedi:
"Orada bütün üniversitelerin kulüplerinin eğitim- öğretim yılı açılış zamanında bir araya toplandığını gördüm. Ben de Türkiye'ye geldiğimde aynı etkinliği yapmayı düşündüm. Bu yıl çok yoğun katılım oldu. Amacımız birlik ve beraberlik içinde neler yapabileceğimizi göstermek. Yabancı öğrencilerimize bu şekilde hoş geldin diyoruz."

'ÜLKEMİZİN BARIŞA İHTİYACI VAR'

Etkinliği düzenleyen öğrencilerden Uluslararası Ticaret ikinci sınıf öğrencisi Ömer Beyazıt da, "Ülkemizin birlik, beraberliğe barışa ihtiyacı var. Büyük bir beze çizilen halka içine katılan gençlerin hepsi ellerini boyayarak halkanın içine elini koyuyor. Böylece hepimiz biriz ve birlik içinde her şeyi yapabileceğimizi gösteriyoruz" diye konuştu.
Etkinliğe katılan Ganalı Efe öğrenci Nana Ammeli ile Plonyalı ve Türk folklor kıyafeti giyen Aga Skowranska birlikte harmandalı oynadı. İkili izleyenlerden büyük alkış aldı.DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi