Usta öğreticinin ücreti artırıldı!

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Usta öğreticilerimiz, yaklaşık 4 bin 500 TL civarında bir ücret alıyorlardı, yüzde 70 iyileşmeyle usta öğreticilerimizin ücretleri 7 bin 500 TL'ye çıkarılmış oldu." dedi.

Usta öğreticinin ücreti artırıldı!

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Zonguldak'ın Devrek ilçesinde Mekekler köyü köy yaşam merkezinin açılışını gerçekleştirdi.?   

Bakan Özer, köy yaşam merkezinin açılışında yaptığı konuşmada 16 yılını geçirdiği kentte bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek Bakanlık olarak sadece eğitim çağ nüfusuna değil, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü aracılığıyla her yaştan yetişkine de eğitim imkânı sağladıklarını söyledi.

USTA ÖĞRETİCİLER

Özer sözlerini şöyle sürdürdü:  "Bir sonraki aşamada Tarım ve Orman Bakanlığımızla birlikte özellikle köylerdeki kadın kooperatiflerini halk eğitimi merkezleriyle entegre etmeye çalışacağız. Kadınlarımızın üretim yaptığı süreçlerin hepsini köy yaşam merkezlerine dâhil ederek ürettikleri ürünleri satıp gelir elde etmesinin de önünü açmış olacağız. İnanıyorum ki sonrasında çok daha yeni açılımlarla köy yaşam merkezleri bulundukları havzalarda, bulundukları bölgelerde sürekli yanan bir meşale olarak çevresini aydınlatmaya devam edecek. Bu arada usta öğreticilerimizle ilgili çok iyi bir iyileşmeyi hayata geçirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız daha önce açıklamıştı. Burada tekrar etmekte fayda var: Usta öğreticilerimiz, yaklaşık 4 bin 500 TL civarında bir ücret alıyorlardı, yüzde 70 iyileşmeyle usta öğreticilerimizin ücretleri de 7 bin 500 TL'ye çıkarılmış oldu. İnşallah, yeni iyileştirmelerle usta öğreticilerimizi de sürekli destekleyerek halk eğitim merkezlerinin kapasitesinin artmasında çok daha önemli bir potansiyele sahip olacağız. Mekekler Köy Yaşam Merkezinin çocuklarımıza, yetişkinlerimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." 

Kaynak: Diyarbakır Söz