Görüş Bildir

Usta ve işçiye eğitim gerekli

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Erdil, inşaatlarda çalışan usta ve işçilerin de gerekli eğitimlerden geçmesi gerektiğini söyledi. İnşaat mühendislerini 4 yılda mezun ettiklerini anlatan Doç. Dr. Erdil, "Mühendisimiz bu işi usta ve işçi ile yapıyor. Ustamız ve işçimizin de mühendisimizin 4 yılda aldığı eğitimin belli bir kısmını alabilmesi gerekiyor. Çünkü bizim işimizin kalitesi tamamen onlara bağlı" dedi.

Usta ve işçiye eğitim gerekli

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu illerde çalışmalar yapan Van YYÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Erdil, inşaatlarda çalışan usta ve işçilerin de bazı hususlarda ciddi eğitimler alması gerektiğini belirtti. Aldıkları eğitimin ardından tam yetki ile çalışan inşaat mühendislerinin bu işi usta ve işçilerle yaptıklarını söyleyen Doç. Dr. Erdil, şöyle konuştu:

"Biz inşaat mühendislerini 4 yılda mezun ediyoruz. Tam yetki ile piyasaya çıkıyorlar. Mühendisimiz tasarımını da uygulamasını da yapıyor. Mühendisimiz bu işi usta ve işçi ile yapıyor. Ustamız ve işçimizin de mühendisimizin 4 yılda aldığı eğitimin belli bir kısmını alabilmesi gerekiyor. Çünkü bizim işimizin kalitesi tamamen onlara bağlı. Bir usta bir işçi olayı tam anlayamamış kavrayamamışsa, onu sadece bir iş olarak görür. Halbuki bu işi binanın performansı deprem sırasındaki davranışı ile ilişkilendirebilmesi gerekiyor. O yüzden ben ustaların ve işçilerin de bazı hususlarda ciddi eğitimler alması gerektiğini düşünüyorum"

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi