Uzun bir aradan sonra tekrar

Diyarbakır’da dört yıl sonra 200’e yakın yayınevi ve 300 yazarın katılımıyla kitap fuarı yapılacak.

Uzun bir aradan sonra tekrar

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile paydaş olan fuar firmasıyla 16-24 Aralık tarihleri arasında Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezinde Diyarbakır Kitap Fuarı düzenleyecek. 4 yıl aradan sonra düzenlenecek fuara, 200’e yakın yayınevi katılacak. Fuara, yaklaşık 300 yazarın katılımıyla söyleşi, panel ve imza etkinliği düzenlenecek. Fuarın onur konuğu ise yazar Murathan Mungan olacak.


DTSO Yönetim Kurulu üyesi Faruk Korkmaz, yarın başlayacak fuar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Pandemi, deprem ve ekonomik krizden kaynaklı 4 yıldır fuarı gerçekleştiremediklerini aktaran Korkmaz, yoğun talep üzerine fuarı düzenleme kararı aldıklarını belirtti. Fuar alanının dolduğunu ve 200’e yakın yayınevinin katılım için başvuru yaptığını söyleyen Korkmaz, “300’e yakında yazar, şair, aydın gelecek. Onlar okuyucularıyla buluşacak. Fuar sadece Diyarbakır için yapılan bir fuar değil. Bölgemizdeki 10 ilin tamamından okuyucuların bir araya gelip, yayınevleri ve yazarlarla hemhal olacakları bir fuar olacak. Fuar boyunca 600 bin civarında ziyaretçi bekliyoruz” dedi.

Korkmaz, fuar boyunca birçok etkinlik düzenleyeceklerini belirterek,

“Deprem, pandemi, çatışmalı ortam ve diğer etkenlerden kaynaklı bunalan insanlarımız, bu vesile ile nefes almış olacaklar. Kürtçe ve Türkçe bültenlerimizi, reklamlarımız yaptık. Fuarın esas noktası da Kurdî yazarların ve yayınevlerinin okuyucularla buluşmasıdır. İstanbul merkezli yayınevlerinin de burada okuyucularıyla buluşmasını sağlayacağız”

ifadelerinde bulundu.
Korkmaz,

“Fuar alanında stantların kurulumu gerçekleşti. Yayınevlerinin bir kısmı fuar alanına yayınlarını getirdiler. Son düzenlemeleri yapıyoruz. Cumartesi günü de sorunsuz bir açılış gerçekleştirebileceğiz”

şeklinde konuştu.

iha

Kaynak: Diyarbakır Söz