Ve hizmete girdi

Güneydoğu'nun incisi Diyarbakır 5 yıldız konforunda, 14 katlı öğretmen evine kavuştu. 55 yıl önce hizmete açılan ve duş yeri dahi bulunmayan Yenişehir semtindeki öğretmen evinden, 14 katlı 110 odalı 220 yataklı yeni öğretmen evine kavuşan Diyarbakır'daki eğitim camiası büyük sevinc yaşarken, bugün itibariyle öğretmen evi hizmet vermeye başladı.

Ve hizmete girdi

5 YILDIZ KONFORUNDA

Bölgenin en büyük ve en konforlu yapıya sahip olan merkez Yenişehir ilçesi YUKOP bitişiğindeki 14 katlı Öğretmen Evi'nde, kafeterya, restorant, konferans ve yemek salonu başta olmak üzere bir çok sosyal tesisi de bünyesinde barındırırken, öğretmen evinin Diyarbakırın yansıra, Doğu ve Güneydoğu illerine de hizmet verecek.

BÖLGEYE HİTAP EDECEK

Dün itibariyle eğitim camiasına hizmet vermeye başlayan Öğretmen Evi'yle ilgili Söz Haber'e açıklama yapan Öğretmen Evi Müdür Yardımcısı Mustafa Yaşar, mikrofonlarımıza şunları söyledi.

DÜN İTİBARİYLE AÇILDI

“ Öğretmen evimizi bugün(dün) itibari ile faaliyete sokmuş bulunmaktayız, hatta ilk misafirimizi de aldık. Öğretmen evimiz, 110 odalı bir Öğretmen evi. 5 yıldız otel konseptinde çalışan bir yer. Biz elimizden geldiğince misafirlerimize en güzel hizmeti vermeye çalışacağız. Toplamda 220 yatağımız var. Ancak kapasiteyi 260 yatağa kadar çıkabilmekteyiz. Öğretmen evimizde konferans salonlarımız var. Öğretmenlerimize konferanslar verebileceğiz, yemek salonumuz var, kafeteryamız var. Yani bir öğretmenimizi evinde rahat ettirecek ne varsa burada da mevcuttur. Bina 14 katlıdır. 10 katı yatak katı. Diğer katları ise sosyal hizmet katıdır.

EKSİKLİKLERİMİZİ GİDERİYORUZ

Müdür Yardımcısı Yaşar, Öğretmen evinin var olan bazı eksikliklerinin giderilmesine de çalıştıklarını ifade ederek şöyle dedi; Öğretmen evimizin bir takım eksiklikleri halen devam etmekte,  çevre tanzimi yapılmakta özellikle buradan teşekkür etmek istediğim bazı büyüklerimiz var. Başta İl valimiz Hüseyin Aksoy, İl Milli eğitim Müdürümüz Hasan Aslan, Yatırım İzleme Müdürü Ömer Sönmez çok büyük katkı sağladılar, desteklerini esirgemediler. Çok büyük özverilerde bulundular. Hiçbir desteği bizde esirgemediler onlarında katkısı ile burayı açtık. Ama kervan yolda dizilir misali halen eksiklerimiz var.  Çevre tanzimimiz yapılacak, bahçemiz yapılacak onu da sağ olsunlar YUKOP üstlendi. İhalesi yapıldı müteahhit bugün yarın başlar. İnşallah önümüzde ki süreçte hiçbir eksiğimiz kalmayacak şekilde burayı faaliyete sokacağız. Burada 3 müdür yardımcısıyız 1’de müdürümüz var. 12’de il milli eğitimin personeli var. Temizliği olsun, güvenliği olsun her şeyi hizmet alımı yolu ile yapılacak ve 5 yıldızlı otel konseptinde hizmet üretilecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz