Ve ödenek aktarılıyor

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Diyarbakır için ilk icraatını yaptı. Ödenek yokluğu nedeniyle hizmete girmesi yılan hikayesine dönen Öğretmen evi için, kendi Bakanlığı bütçesinden ödenek aktarma sözü verdi.

Ve ödenek aktarılıyor

Fırat AVCIL/Ahmet DEMİR(M. Emin FİDAN

DİYARBAKIR-AK Parti Diyarbakır 1. Sıra Milletvekili adayı olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,  Diyarbakır için ilk icraata imzasını attı. Ödenek yetersizliği nedeniyle tamamlanamayan ve hizmete açılamayan yeni öğretmen evi için Bakan Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı olarak ek bütçe çıkaracaklarını söyledi.

ÖĞRETMEN EVİNDE İNCELEME

Seçim çalışmalarını yürütmek üzere Diyarbakır’da bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hizmete açılması yılan hikayesine dönen, Öğretmen evi için ilk hamleyi yaptı. Bakan ilk önce, İl milli Eğitim Müdürlüğü Yetkilileri ve Vali Hüseyin Aksoy ile yardımcılarıyla DSİ 10. bölge Müdürlüğünde, istişare toplantısı yaptı. Burada Milli Eğitiminin temel sorunları ve derslik açığı konusundaki yürütülen çalışmalarda engel teşkil eden arazi istimlaklarıyla ilgili görüş alış-verişinde bulunan Bakan Yılmaz, daha sonra kentte ödenek yetersizliği nedeniyle hizmete açılamayan yeni öğretmen evini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İLK İCRAATINI YAPTI

Yılmaz’a, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Cuma İçten, Oya Eronat, Süleyman Hamzaoğulları, İl Valisi Hüseyin Aksoy, Ak Parti Diyarbakır milletvekili adayları Mehmet Salim Ensarioğlu, Alaattin Parlak,  AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar ve İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürata ile kamu kurum ve kuruluşları müdürleri eşlik etti. İl Milli Eğitim Hürata ve Öğretmen Evi Müdürü Yunus Memiş, Öğretmen evi hakkında kapsamlı bilgi sundu. İncelemelerinin ardından açıklama yapan Bakan Yılmaz, kente ek ödenek müjdesi verdi.

ÖDENEK AKTARMA SÖZÜ

Yılmaz, öğretmenevi ile ilgili problemi daha önce duyduğunu belirterek, “Ancak yerinde görmek farklı oluyor. Gerçekten çok güzel bir yatırım. Öncelikle bu yatırımda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu binayı 11,5 milyona yakın bir harcama ile kapanmadan önce özel idaremiz gerçekleştirdi. Bina tamamlandığı halde tefrişatı yapılamadığı için şu an kullanıma sokulamıyor” dedi.

21 BİN CİVARINDA ÖĞRETMEN

Diyarbakır’da, 21 bin civarında öğretmenin olduğunu ve bunların aileleri ile birlikte düşünüldüğünü çok geniş bir camianın ortaya çıktığını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: “Bu öğretmen arkadaşlarımız bizim için çok önemli. Çocuklarımızı, geleceğimizi onlara emanet ediyoruz. Bizim de öğretmenlerimize daha iyi imkan sunmamız gerekiyor. Bu çerçevede bu öğretmenevini bir an önce tamamlayıp öğretmenlerimizin ve Diyarbakır’ın hizmetine sunacağız. Diyarbakır büyük olduğu halde bugüne kadar bölgesel eğitim konusunda alt yapısı olmadığı için bu konuları değerlendirememiş. Başka illere gitmek durumunda kalınmış. Bu tesisin devreye girmesi ile Diyarbakır aynı zamanda bölgesel hizmet için eğitim merkezi haline gelecek. Sadece buradaki öğretmenlerimize hizmet vermeyecek. Çevreden gelen öğretmenlerimizle burada hizmet içi eğitim imkanına kavuşacaklar.”

EK ÖDENEK ÇIKARACAĞIZ

Tesisin gerçekten çok iyi kalitede olduğunu ve Diyarbakır’daki önemli ihtiyaçlara da cevap vereceğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

“260 yatak kapasiteli bir tesisten bahsediyoruz. Diyarbakır hızla canlanan ve gelişen bir şehir. Konaklama imkanları çok çok önemli. Bu tesis sadece öğretmenlere hizmet vermekle kalmayacak. Diyarbakır’ın konaklama altyapısına da ciddi bir katkıda bulunacak. Tüm bu faydaları elde etmemiz için buranın tefriş edilmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığının genel bütçe kaleminde bu konularda biraz sorun var anladığım kadarıyla. Bu tür büyük tesisleri finanse edecek bir alt yapısı yok. Sabah milli eğitim camiası ile bir araya geldik. Kalkınma Bakanlığının yatırımları hızlandırma ödeneğinden buraya ödenek tahsis edeceğiz. Hızlı bir şekilde bu tesisin devreye alınmasını sağlayacağız. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz