..VE ŞENLİK BAŞLADI

Bahar ayının kendini hissettirmeye başlamasıyla beraber Dicle Üniversitesi'nde her yıl geleneksel hale gelen bahar şenlikleri büyük bir coşkuyla başladı.

..VE ŞENLİK BAŞLADI

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'nün 21 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında öğrencilerin sınav stresini azaltmak ve geçen eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu atmak amacıyla düzenlediği 2012 Bahar Şenlikleri, 21 Mayıs tarihinde yapılan Uluslararası Galaksi Sirki ile start aldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sirk, çeşitli görüntülere sahne oldu. Dicle Üniversitesi ilahiyat Fakültesi öğrencilerinin oynadığı "Cepheden Haber Var!" adlı tiyatro oyunu seyircisiyle buluştu. Muş, İzmir, Çanakkale, Bitlis illerinden sonra sahnelenen oyun, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

BAHAR ŞENLİKLERİ STARTINI ALDI

Dicle Üniversitesi Basketbol Sahası'nda kurulacak lunapark eğlence alanı ile öğrenciler bir hafta boyunca gönüllerince keyifli dakikalar yaşayarak, çocuklukta yaşadıkları heyecanı tekrar hissetme fırsatı bulacaklar. Dicle Üniversitesi Görsel Sanatlar ve iletişim Kulübü tarafından "Güzel Bakan Gözler" konulu karma fotoğraf sergisi ise 3 gün boyunca sanatseverlerin ilgisine sunulacak. Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin yoğun bir tempoyla geçirdiği 4 yılın sonunda mezuniyet sevinçlerini her birlikte paylaşacakları mezuniyet törenleri yapılacak ve Eğitim Fakültesi öğrencilerinin mezun olmalarından ötürü sergiledikleri son resim sergisiyle heyecanlarını resmedecekler.

Dicle Üniversitesi Sosyal Aktiviteler ve Eğitim Kulübü (SİVEK) tarafından organize edilen "Gökteki Yıldızlar" adlı tiyatro gösterimi 24 Mayıs günü kongre merkezinde öğrencilerin üstün performansı ile izleyicisi ile buluşacak.

TİYATRO VE SOSYAL AKTİVİTELER

Dicle Üniversitesi Tiyatro Topluluğu (DÜNİT) tarafından Gyula Hay'a ait "At" isimli oyun, birçok üniversitede sergilendi. Roma'da Hz. İsa'dan sonra 1.yy döneminin anlatıldığı "At" isimli oyun ile oyuncular gösterdiği üstün ve başarılı performansla Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde yoğun istek üzerine ikinci kez sahnelenecek. Dicle Üniversitesi Kültür Mutfağı (DÜKMK) Stand-up ve tiyatro gösterimi ile "Survivor Diyarbakır'da olursa neler olur?" diyerek, gülmeye hasret bir kendi güldürmek sloganı ve anlayışı ile Dicle Üniversitesi öğrencileri ile buluşacak.

El Sanatları Topluluğunun birbirinden renkli Ebru Sergisi ise 29-30 Mayıs tarihlerinde sabah 10 ile 14 arası el emeğine saygı duyanların ve boyanın kağıt üzerinde süzülüşüne tanıklık etmek isteyenlerin ilgisine açık kalacak. Dicle Üniversitesi Konservatuarı Halk Dansları Topluluğu ve Çok Dilli Müzik Grubu'nun Ermenice, Rumca, Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Azerice ve Süryanice olmak üzere 7 dilde seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle öğrenciler coşarak, çekilen halaylarla gönüllerince eğlenecek. Dicle Üniversitesi tarafından üniversite yönetiminin göğsünü kabartan ve gururu olan 2012 Bahar Dönemi Türkiye ve Dünya derecelerine giren öğrencilere kupa töreni düzenlenecek.

TÜRK SANAT MÜZİĞİ TOPLULUĞU

 

Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Dicle Üniversitesi, Devlet Konservatuarı Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından konser düzenleyerek Sanat müziği sevenlerin gönüllerine ve kulaklarına hitap edecek. 7 Haziran'da "Kültürlerle Dans Türkiye" adlı Dicle Üniversitesi Modern Halk Dansları Topluluğunun eşsiz görsel dansları ile 7 bölgenin yöresel oyunlarının yanı sıra Latin dansları, halk oyunları, sema gösterileri ve lirik dans türü ile öğrenciler dansla bütünleşecek.

2008'den bu yana yönetimde oldukları 4 yılın vermiş olduğu birikim ve tecrübe ile düzenlenecek olan Bahar Şenliklerini öğrencilerin ve vatandaşların en iyi şekilde geçirmesi için tüm imkanları sunmuş bulunduklarını ifade eden Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, "Bu baharda Dicle Üniversitesi öğrencilerinin bütün bir yılın stresini atabilecekleri, eğlenebilecekleri, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlerde bulunabilecekleri, birlik ve beraberliğin sağlanabileceği, Geleneksel Bahar Şenliği ile karşınızdayız. Bahar Şenliklerinin sanatsal etkinlikleri, tiyatro gösterileri, konserleri ile birlikte eğlenceli vakit geçirmenizi dilerim" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler