Velilerin el emeği oyuncakları

Batman'da öğrenci velileri, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerdeki depremzede çocuklar için bir araya gelerek oyuncak yapmaya başladı.

Velilerin el emeği oyuncakları

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerdeki depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, çocukları Batman Kültür İlkokulu’nda öğrenim gören veliler, oyuncak yaparak destek vermeye başladı. Deprem bölgesindeki çocukları mutlu etmek isteyen veliler, gönüllü olarak günde 8 saat çalışarak el yapımı örgü oyuncakları yaparak, bir haftada 200 oyuncağı deprem bölgelerine gönderdi.

VELİLERDEN DEPREMZEDELERE                                             

Okul Müdürü Rıfat Fırat, yaraların sarılmasına katkı sunmak amacıyla velilerin, öğrenci ve öğretmenlerin de desteğiyle çocukları sevindirmek için çalıştıklarını ifade ederek, “Öğrenci, öğretmen ve velilerimizle bir nebze katkı sunmak istedik ve çalışmalara başladık. Yine destekler kapsamında yardım paketleri de oluşturduk. Okulumuza gelen depremzede öğrenciler için oyun alanları da kurduk. Çocukların mutlu olması için çalışıyoruz. Bu hafta içinde yüzlerce oyuncağı daha deprem bölgesindeki çocuklara ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Çalışmalara katılan Halk eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Songül Onat ise, gönüllü olarak çalıştığını belirterek, “Okul müdürümüz bize olanak sağlayınca arkadaşlarla kendi ipimizi getirerek oyuncak yapıyoruz. Yaklaşık bir haftadır oyuncak üretiyoruz. Oyuncaklardan önce de atkı örüp deprem bölgesine ulaştırmıştık” diye konuştu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz