Yabancı Müslüman öğrencilerden "Ümmete Kardeşlik ve Barış Çağrısı"

Türkiye'de öğrenim gören 50 ülkeden Müslüman öğrenciler, ülkelerinde kendi dillerinde, "Ümmete Kardeşlik ve Barış Çağrısı" yapacak.

Yabancı Müslüman öğrencilerden

Türkiye'de öğrenim gören 50 ülkeden Müslüman öğrenciler, ülkelerinde kendi dillerinde "Ümmete Kardeşlik ve Barış Çağrısı" yapacak.

Türkiye'de eğitim gören Müslüman öğrencilerden oluşan Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği üyeleri, Araştırma ve Kültür Vakfı Ankara Şubesi'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Dernek Başkanı Hanefi Sinan, dünyadaki savaş ve çatışma alanlarının önemli bir kısmının İslam coğrafyasında yer aldığını ve buralarda Müslümanların Müslümanları katlettiği birçok olayın meydana geldiğini belirterek, Türkiye'de öğrenim gören 50 ülkeden Müslüman öğrencilerin ülkelerinde kendi dillerinde "Ümmete Kardeşlik ve Barış Çağrısı"nda bulunacağını belirtti.

ÜMMET KARDEYLİK VE BARIŞ ÇAĞRISI

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Fuadi, dernek üyeleri adına yaptığı açıklamada, İslam coğrafyalarında kan ve gözyaşı akmaya devam ederken yeise kapılmayıp kararlılıkla Müslümanlara ve tüm dünyaya bir kez daha çağrıda bulunmak istediklerini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz