Yarıyıl tatillerinde okul boyuyorlar!

Yarıyıl tatillerinde okul boyuyorlar!

Yarıyıl tatillerinde okul boyuyorlar!

Bulanık ilçesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğretmenleri, yarıyıl tatilini okulda tadilat yaparak geçiriyorlar. Okul Müdür Yardımcısı Veysel Aygaz, 20 derslikle 900 öğrencinin eğitim gördüğü okulun bütçesinden alınan malzemelerle bakım yaptıklarını, öğrenciler gelmeden okulu hazır etmek için öğretmenlerle birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Okul personeli ve 8 öğretmenin katıldığı tadilat çalışmalarına, velilerin de destek geldiğini dile getiren Aygaz, "Biz gerekli malzemeleri okulun bütçesinden temin ettik. Ancak okulun bütçesi çok kısıtlı olmasından dolayı işçiliğini de kendimiz üstlendik. Gönüllü 8-10 kişilik ekiple okulumuzun boya, badana, bakım, onarım gibi işlerini hallediyoruz" dedi.

OKULLARINI BOYUYORLAR

Aygaz, "Başta okulumuz olmak üzere pansiyonumuza kadar yeniden boya yaptık. Burada çalışmamızı gören bazı velilerimiz de bize yardımcı olmaya çalışıyor. Her şey devletten beklemenin doğru olmadığını düşündüğümüz için kendi aramızda karar alarak bu çalışmalara başladık. Özellikle boya-badana gibi basit işleri okul idareleri gerçekleştirebilir dedik. Biz burada hem zamanımızı değerlendirmeye çalışıyoruz hem de okulumuzu temizliyoruz" diye konuştu.

Okul velilerinden Bekir Doğan, öğretmenlerin çalışmasından etkilendiğini belirterek, "Bende bir veli olarak, öğretmenlere yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz