Yeni kampüse kavuştu

Siirt Üniversitesi yeni kampüs alanında çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Yeni kampüse kavuştu

Siirt Üniversitesi'nin yeni yapılan kampüs alanında önemle üzerinde durduğu altyapı çalışmalarında da son aşamaya gelindi. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında yeni kampüs alanında eğitime devam edecek olan Siirt Üniversitesi'nin yeni kampüs alanında yapımı tamamlanan modern konferans salonu da görenler tarafından takdir topluyor.

Geniş ve ferah sınıfların bulunduğu yeni kampüs alanında, öğretim elemanları için yapılan odalar da oldukça güzel.

YENİ KAMPÜS ALANI

Üniversite alanında yapılan Siirt Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde çalışmaların devam ettiği ve bu tesislerin projelerinde büyük emeği geçen ve feci kazada hayatını kaybeden Öğretim Görevlisi Mehmet Yavuz Emrak'ın ismini taşıyacağı daha önce de açıklanmıştı.

Yapım çalışmaları devam eden bazı fakülte ve birimlerle birlikte, yeni kampüs alanında diğer fakülte ve birimlerin yapılması için çalışmalar son hızla devam ediyor.

ÖĞRENCİSİNİ BEKLİYOR

21 bin metrekarelik kapalı alana sahip ve bölgenin en büyük Mimarlık-Mühendislik Fakültesi'nde gelecek eğitim ve öğretim yılında mimarlık ve mühendislik, eğitim ile fen edebiyat fakülteleri eğitimlerine devam edecek. Bu üç fakültede yaklaşık üç bin öğrenci öğrenim görecek. Meslek yüksek, sağlık yüksek, sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu ile yeni kurulacak olan ilahiyat fakültesi ise mevcut yerlerinde eğitim ve öğretim hizmetini sürdürecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler