Yeni kampüse kavuşuyor

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, yeni kampüs alanında birtakım incelemelerde bulundu. Yol yapım çalışmalarını yerinde gören Prof. Dr. Uluçam, kampüs alanının giriş kapısı için beraberindeki heyetle birlikte yer tespitinde bulundu.

Yeni kampüse kavuşuyor

Yeni kampüs alanında ağaçlandırma çalışmalarına destek veren Batman Orman-İşletme Müdürü İbrahim Ulusoy'la görüşen Rektör Prof. Dr. Uluçam, yeni eğitim öğretim yılının eylül ayında fen- edebiyat fakültesi ve mühendislik- mimarlık fakültelerinin yeni kampüste olacağını açıkladı. Rektör Prof. Dr. Uluçam daha sonra yeni Rektörlük hizmet binasını, kütüphane ve diğer tesisleri inceledi.

Rektörlük hizmet binasındaki eksiklikleri de yerinde gören Prof. Dr. Uluçam daha sonra yeni kampüs alanına ilk taşınan Yapı İşleri Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti. Yapı İşleri Daire Başkanı Deniz Atiç'le görüşen Prof. Dr. Uluçam, daha sonra kampüs alanına TOKİ tarafından yapılacak olan 100 dairelik lojman yerini gördü. Lojmanların yapılacağı yerin çok güzel bir yerde olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Uluçam, "Burası oldukça güzel. Bir tarafta Dicle ve diğer tarafta temiz bir havayla iç içesiniz. Burası bugün 100 dairelik yer ama önümüzdeki yıllarda bu sayı bin 500'lere ulaşacak. Amacımız Batman'a yakışan ve ülkemizde hem kampüs hem de bilimsel faaliyetlerle adını duyuran bir üniversite olmaktır." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler