Yeni mağdurlar oluşturuluyor

MTTB Genel Başkan Yardımcısı Sadıkoğlu:''Bir mağduriyeti önlemek için alınmış bu karar aksine yeni mağdurlar doğurmuş ve bunu önlemek için gerekli tedbirler alınmamıştır''

Yeni mağdurlar oluşturuluyor

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Genel Başkan Yardımcısı ve Edirne İl Başkanı Yasin Sadıkoğlu, Yüksek Öğrenim Kurumu'nun (YÖK), Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin, lisans eğitiminden sonra aldıkları Pedagojik Formasyonu kaldırmasıyla ilgili, ''Bir mağduriyeti önlemek için alınmış bu karar aksine yeni mağdurlar doğurmuş ve bunu önlemek için gerekli tedbirler alınmamıştır'' dedi.

Sadıkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK'ün 5 Nisan'da aldığı bir kararla Fen-Edebiyat mezunlarının pedagojik formasyon ile öğretmenlik yapma haklarının ellerinden alındığını hatırlattı.

Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin, lisans eğitiminden sonra aldıkları Pedagojik Formasyon ile Milli Eğitim Bakanlığı kadrosuna öğretmen olarak atanabildiğini belirten Sadıkoğlu, şöyle devam etti:

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTELERİ

''YÖK, öğretmen atamalarındaki mevcut yığılmayı sebep göstererek, 5 Nisanda aldığı kararla Fen-Edebiyat mezunlarının pedagojik formasyon ile öğretmenlik yapma hakkını durdurdu. Esasen bir mağduriyeti önlemek için alınmış bu karar aksine yeni mağdurlar doğurmuş ve bunu önlemek için gerekli tedbirler alınmamıştır. MTTB, Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarının sıkıntılarının giderilmesi için gerekli tedbirleri almak adına başta YÖK olmak üzere yetkili tüm mercileri bu hususu aklı selim bir şekilde yeniden görüşmeye davet etmektedir.

Fen Edebiyat Fakültesi dekanlıkları ve hocalarıyla istişare edilerek bu konunun yeniden görüşülmesi ve bu dönemki mezunların mağduriyetinin giderilmesi, gelecek yıl yeni eğitim yılında üniversite tercihlerinin de bu şartlar altında yapılması daha faydalı olacaktır.''

Mağduriyetlerin giderilmesi için kararı protesto edeceklerini ve yürütmenin durdurulması için yasal yollara başvuracaklarını vurgulayan Sadıkoğlu, şöyle devam etti.

YENİ MAĞDURLAR OLUŞUYOR

''MTTB, öğretmen atamalarındaki yaşanan sıkıntıları çok yakından takip etmekte ve var olan yığılmayı görmektedir. Ancak bunların çözümü öğretmen olma hayaliyle üniversitelerin Fen Edebiyat fakültelerini tercih etmiş olan mezun durumundaki ve mezun olmak üzere olan binlerce Fen-Edebiyat öğrencisini mağdur etmek değildir.

Bizler, mevcut Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin mağdur edilmemesi için halihazırda halen bu fakültelerde okuyan öğrencilere bu hakkın tanınmasının devam ettirilmesini, 2012 yerleştirmelerinden sonra pedagojik formasyonun kaldırılması ve yeni gelecek öğrencilerin yeni değişiklikleri kabul ederek tercihlerde bulunmasını istiyoruz. Fen-Edebiyat Fakültesi madem bilim adamı yetiştiriyor, bilim yuvası olan üniversitelerde Fen-Edebiyat Fakültesi mezunu öğrencilerine yüksek lisans ve doktora gibi akademik kariyerde öncelik tanınsın.''

Kaynak: Diyarbakır Söz