Yeni müfredat sanal ortamda

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, eğitim yöneticilerine elektronik ortamda 4 4 4 sistemine ilişkin bilgilendirme eğitimi verilmeye başlandı.

Yeni müfredat sanal ortamda

Bakanlığın internet sitesindeki açıklamaya göre, ''e-Akademi Sistemi'' kapsamında, ''4 4 4 Bilgilendirme Eğitimi'' açıldı. Eğitimde 12 yıllık zorunlu eğitimin tüm yönleri soru ve cevap şeklinde hazırlandı.

İNTERNET SİTESİNDE

İl ve ilçe milli eğitim müdürleri, müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdür ve müdür yardımcılarının söz konusu eğitimi başarıyla tamamlamaları için tüm dersleri izlemeleri, derslerdeki soruları doğru yanıtlamaları gerekiyor. Derslerde etkileşimli soru-cevap uygulamaları yer alırken kullanıcılar eğitime ara verebiliyor ve kaldıkları yerden devam edebiliyor. 17 Ağustos'ta sona erecek eğitimle ilgili e-Akademi'ye giriş mebbis.meb.gov.tr adresindeki e-Akademi tabanından yapılıyor.

SORULARLA CEVAP

Bu arada, bakanlığın Bilgi İşlem Grup Başkanlığı ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü-Eğitim Grup Başkanlığı koordinesinde yürütülen Milli Eğitim Bakanlığı e-Akademi Sistemi, eş zamanlı ve eş zamansız bir şekilde kullanıcılara eğitimler sunan, ölçme ve değerlendirmeyle eğitimlerin başarı seviyelerini ölçebilen, ayrıntılı raporlar sunan bir öğrenme yönetim sistemi olarak hizmet veriyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz