Görüş Bildir

Yetimlere kırtasiye yardımı

Diyarbakır'da Yetim-Der, terör saldırılarına maruz kalan Sur ilçesindeki 514 yetim öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu.

Yetimlere kırtasiye yardımı

Yetim-Der Genel Başkanı Karavil "Daha fazla yetime ulaşıp, onları terör belasından kurtarabilmek adına çalışmamız devam ediyor"

Yetim, Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der) Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör mağduru 514 yetim öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıttı.

Yetim-Der Genel Başkanı Fikri Karavil, dernek binasında gerçekleştirilen yardımların ardından yaptığı konuşmada, 514 terör mağduru yetime destek sunduklarını söyledi.

Yetimlerin ailelerine de nakdi yardımda bulunduklarını belirten Karavil, 514 yetim ailesine aylık toplam 40 bin lira yardım yaptıklarını belirtti.

KIRTASİYE YARDIMI

Diyarbakır'da yaşayanların büyük kısmının terör mağduru olduğunu dile getiren Karavil, şöyle konuştu:

"Bölgemizde bu tür yardım faaliyetlerinin toplumun gönlünü kazanma noktasında çok önemli bir yeri vardır. Bunu tek başımıza gerçekleştirmemiz mümkün değil. Bu noktada yardımseverlerin de yardımcı olması lazım. Daha fazla yetime ulaşıp, onları terör belasından kurtarabilmek adına çalışmamız devam ediyor."

Yetim Hatice Bars (11), okullar açılmadan yapılan kırtasiye yardımının önemine değinerek, "Yardımda bulundukları için teşekkür ediyorum. Bizlere aynı zamanda gıda yardımında da bulunuyorlar." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi