YKS geç başvuruları başladı

Üniversiteye girişin ilk ayağı olan YKS için geç başvurular başladı. ÖSYM’den yapılan duyuruya göre, YKS geç başvuruları 5 Mart’ta başladı.

YKS geç başvuruları başladı

YKS geç başvuruları 5 Mart’ta başladı.

PEKİ, BAŞVURULAR NASIL OLACAK?

ÖSYM’nin resmi adresinden yayımlanan yazıya göre başvurularını yapamayan adaylar ÖSYM Ais üzerinden başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

Adaylar başvurularını en geç 5-7 Mart tarihlerine kadar tamamlamalıdır.

YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Normal koşullarda YKS’nin TYT, AYT ve YDS oturumları için her bir oturumda adaylar 295 TL yatırmıştı ancak geç başvuruda bulunan adayların gecikme nedeniyle 50 TL daha fazla yatıracağı belirlendi.

YKS NE ZAMAN? TYT, AYT NE ZAMAN?

8 Haziran 2024 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran 2024 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

ADAYLAR YKS GEÇ BAŞVURUSUNU NASIL YAPACAK?

Sınava başvurmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formu başvuru süresi içerisinde, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr ??internet adresinden erişebilecekler.

Aday başvurularını, 5 Mart 2024 tarihinde ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr??adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Başvurusundan yapabileceksiniz.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabilecekler.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde hiçbir kaydı olmayan adaylardan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin e-Devlet şifreleriyle “e-Devlet Kapısı” uygulaması üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabilecekler.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz