Görüş Bildir

YKS öğrencileri sınavdan beklentilerini ve sıkıntılarını anlattı

Üniversite sınavına az bir zaman kala ders çalışmak için kütüphanelere giden öğrenciler, değerlendirmede bulundu.

YKS öğrencileri sınavdan beklentilerini ve sıkıntılarını anlattı

ÖSYM tarafından düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 17-18 Haziran'da yapılacak. Ülke olarak bir sene boyunca yaşanan birçok olaydan etkilendiklerini belirten öğrenciler, sınav sürecinin stresli geçtiğini ve kolay olmadığını dile getirdi.

Beklentilerini aktaran YKS öğrencileri, üniversite okuyan öğrencilerin iş bulabildiği bir ülke hayallerinin olduğunu söylediler.   

"DEPREM VE SEÇİM BİZİ PSİKOLOJİK OLARAK ETKİLEDİ"

Mezun senesinde tekrardan sınava gireceğini belirten Furkan Katuç, "2 sene boyunca çabaladığımı düşünüyorum. Dershaneye ve kütüphaneye gidip gelerek sürekli çalıştım. Öğrencilerin bu seneki en büyük sorunlarından bir tanesi kitap parası. Çünkü 2 test kitabı almaya çalıştığımızda 300-400 lira veriyoruz. Bunların temini konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Ülkece bir deprem ve seçim süreci yaşadık. Her ne kadar ‘sınava çalışıyoruz’ bahanesiyle bunları göz ardı etmeye çalışsak da pek başaramadık. Çünkü psikolojik olarak bizi etkiledi. Buna rağmen yine de çalışmaya çalıştık." dedi.   

Ülkeden bir beklenti içerisinde olduğunu ifade eden Katuç, beklentilerini şu şekilde söyledi:

"ÜNİVERSİTE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN İŞ BULABİLDİĞİ BİR ÜLKE İSTİYORUM. BENİM KENDİ ŞAHSİ BEKLENTİM İSE PSİKOLOJİ OLURSA SÜPER OLUR."

Van’dan Ankara’ya sınava çalışmak için geldiğini belirten Ali Fırat, "Sınav dışında şu an başka bir işle meşgul değilim. Sınav sürecinde sıkıntılar yaşadım. Van’dan geldiğim için geliş gidişim olsun, arkadaş ortamı olsun sıkıntılar yaşadım. Sınavdan beklentim ilk 50 bine girebilmek. Veterinerlik okumak istiyorum. Van’da veterinerlik yapmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

"SÜREKLİ EĞİTİM SİSTEMİNİN DEĞİŞMESİ ÖĞRENCİLER OLARAK BİZİ ZORLUYOR"

Sınav süreci boyunca odaklanma sorunu yaşadığını belirten Yusuf Akbaş, "Derslerin yoğunluğu ve konuların birbirine karışmasından dolayı çok zorluk çektim. Hocaların desteği ile bunları atlattım ama başlarda çektiğim zorluklardan dolayı üniversite hayallerimden vazgeçme durumuna geldim. Hatta bir ara vazgeçtim. Sonra tekrardan başladım. Çünkü aşırı derecede yoğun ve stresli geçen bir süreç. Bu sürece herkes adapte olamıyor. Bundan dolayı zor bir süreç olduğunu benimsedim. Bu sınavdan beklentim yüksek. Çünkü iyi hazırlandığımı düşünüyorum ve kendime hukuk kazanabilmeyi hedefledim. Ama sınavdan sonra ne olacağını tam olarak kestiremiyorum. Sürekli eğitim sisteminin değişmesi öğrenciler olarak bizi zorluyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi