YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan 'hibrit eğitim' mesajı

Ege Üniversitesi (EÜ) ev sahipliğinde yapılan 256’ncı Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, depremlerden hemen sonra alınan uzaktan öğretim kararını nisan ayında gözden geçireceklerini belirtip, "Şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz" dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan 'hibrit eğitim' mesajı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, EÜ ev sahipliğinde yapılan 256’ncı Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'na katıldı. EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kampüs Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye'deki 209 devlet ve vakıf üniversitesinin rektörleri katıldı.

'HİBRİT ÖĞRETİM SEÇENEĞİNİ DEĞERLENDİRECEĞİZ'

Depremlerden hemen sonra uzaktan öğretim kararı aldıklarını, 2022-2023 bahar yarıyılında, talep eden her üniversite öğrencisine kayıt dondurma hakkı getirdiklerini aktaran Prof. Dr. Özvar, "Bu zorlu zamanlarda depremzedelere, üniversitelerimize ve öğrencilerimize destek olmak için Yükseköğretim Kurulu olarak bir dizi idari tedbir aldık. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin, bazı uygulamalı programlar hariç olmak üzere uzaktan öğretim yoluyla eğitimlerin başlaması yönünde bir karar aldık. Alınan kararı nisan ayının başı itibarıyla yeniden gözden geçirerek, şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz. Yükseköğretim Kurulu olarak birinci önceliğimiz, yükseköğretim sistemimizin afet sonrası hızlı bir şekilde normalleştirilmesidir" ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTEYE GİDEMEMİŞ 34 YAŞ ÜSTÜ KADINLARA KONTENJAN

Bu yıl ilk defa uygulanacak bir düzenlemeyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Özvar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çeşitli nedenlerle üniversiteye gidememiş 34 yaş üstü kadınlara devlet üniversitelerinin ön lisans ve lisans programlarında kontenjan tahsis ettik. Bu vesileyle, toplumdaki dezavantajlı grupların yükseköğretime erişimlerini artırmaya ve böylece fırsat eşitliği sağlamaya yönelik adımlarımızı kararlılıkla atmaya devam edeceğimizin özellikle vurgulamak isterim. Deprem gibi insanların hayatını derinden etkileyen afetlere yönelik de birtakım düzenlemelerin arayışı içerisinde olduğumuzu bilmenizi isterim."

Kaynak: Diyarbakır Söz