Görüş Bildir

YÖK, Yakın Doğu Üniversitesi'nin yeni programlarını onayladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Yakın Doğu Üniversitesi'nin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na bağlı 5 yeni önlisans programını onayladı.

YÖK, Yakın Doğu Üniversitesi'nin yeni programlarını onayladı

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun (SHMYO) bu yıl içerisinde Yükseköğretim Planlama Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu'nun onayı alınarak eğitime başlayan İlk ve Acil Yardım, Anestezi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Yaşlı Bakım ile Odyoloji Teknikerliği önlisans programları YÖK tarafından da onaylandı.

KKTC ve yabancı uyruklu ilk öğrencilerini alarak, geçen yıl eylül ayında eğitim-öğretime başlayan önlisans programları, böylece Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrencilere de kapılarını açacak.

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi ve Tıbbi Görüntüleme Teknikerliği programlarından sonra açılan bu 5 yeni önlisans programıyla Yakın Doğu Üniversitesi SHMYO'ya bağlı 7 ayrı önlisans programı oluşturulmuş oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SHMYO Müdürü Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, kaliteli ve çağdaş bir sağlık hizmetinde hastane, hekim ve sağlık personelinin önemine işaret ederek, günümüzde nitelikli sağlık personeli konusunda belirgin bir istihdam açığı olduğunu vurguladı.

Bulakbaşı, bu açığın kapatılması amacıyla 2008 yılında KKTC'de bir ilk olarak Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi ile buna bağlı olarak 2010 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nin açıldığını, geçen yıl da SHMYO'nun hizmete girdiğini kaydetti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi