Yunus Emre'nin tepkisi

Düz liseden Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne geçen Diyarbakır Yunus Emre İmam Hatip Lisesi, İmam Hatipliler Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir’in kendi okulları hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi.

Yunus Emre'nin tepkisi

DİYARBAKIR- Diyarbakır İmam Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, bir süre önce yaptığı açıklamada,çocuklarını İmam Hatip Okulları’na kaydetmek isteyen velilerin idarecilerin çıkardığı bürokratik engellerle karşılaştığını belirterek,”Kayapınar Yunus Emre İmam hatip Lisesi`nin gerek açık öğretim öğrencilerinin kayıtlarını sınırlandırmış olması ve gerekse ilköğretimden mezun öğrencileri için sadece iki sınıf tahsis etmiş olması, Okul Müdürünün İmam Hatiplilere gösterdiği duyarsızlığın boyutunu açıkça göstermektedir. 24 derslikli bu okulda bu yıl en az 500 İmam Hatip Lisesi öğrencisi kayıt yaptırabilmeliydi.” demişti.

Bu açıklamaya Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden tepki geldi. Yunus Emre Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Demirel,Gökdemir’in yaptığı suçlamaların yersiz olduğuna dikkat çekerek derslik sayısının 24 değil 18 olduğunu ve okuldaki toplam öğrenci mevcüdünün de 1200 olduğunu kaydetti.

‘İMAM HATİPLER İÇİN 5 YENİ SINIF AÇILDI’

Demirel,”2012-2013 Eğitim Öğretim yılı için 135 İmam Hatip Lisesine, 150 Anadolu İmam Hatip Lisesine ve 300 Mesleki Açık Liseye olmak üzere toplam 585 yeni kontenjan girişi yapılmıştır. Bu yıl 5 sınıf Anadolu ve 5 sınıf da düz İmam-Hatip olmak üzere toplamda 10 yeni sınıf açılmıştır. Sınıf mevcutlarımız 10. ve 11.sınıflarda 70-90 arasındadır. Okulumuzla ilgili bilgiler bu olmasına rağmen 13 Eylül 2012 tarihinde İmam Hatip Dernek Başkanı İbrahim Gökdemir’in yayımlanan demeci gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu dernek başkanının demecini hazırlarken okul yetkililerinin hiçbirinden bilgi istememesi zamanda velilerimizi yanlış yönlendirmenin dışında başka şeyler akıllara getirmektedir. Dernek başkanından tekzip beklemekteyiz. “ dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz