Zılgıtlarla Derse Başı

Güzeloğlu "Son 16 yılda Türkiye eğitimde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir büyük değişim ve dönüşüm yaşamıştır"

Zılgıtlarla Derse Başı

 2018-2019 eğitim- öğretim döneminin açılışı nedeniyle Diyarbakır il merkezinde düzenlenen ve İl Valsi Hasan Basri Güzeloğlu'nun da katıldığı törende öğrencilerin çektikleri zılgıtlar eşliğinde, yeni öğretim yılına merhaba denildi.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK

Merkez Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta düzenlenen ilk törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Burdaki törene, Aslan'ın yanısıra, öğretmenler katıldı. Merkez Kayapınar ilçesindeki Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulunda devam eden buradaki törene İl Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan katıldı.

461 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI

Vali Güzeloğlu, törende yaptığı konuşmada, ilde bin 725 okul, 14 bin 486 derslikte, 52 bin 44'ü okul öncesi, 150 bin 876'sı ilkokul toplam 461 bin 21 öğrencinin okulla buluştuğunu söyledi. İl nüfusunun yüzde 30'unu ifade eden bu sayının aynı zamanda Diyarbakır ile Türkiye'nin de gücü ve zenginliği olduğuna işaret eden Güzeloğlu, şunları dile getirdi:

EĞİTİM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK

"Biz inanıyoruz ki her bir çocuk bir dünyadır. Geleceğimizi daha güzel yarınlara taşıyacak, ilimiz ve ülkemizi kalkındıracak, milli ve manevi değerlerden başlayarak uluslararası bir kimliği temsil edecek donanıma ulaşacak bir zenginliktir. Son 16 yılda Türkiye eğitimde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir büyük  değişim ve dönüşüm yaşamıştır. Fiziksel alt yapılardan teknolojik kullanımına her alanda çok büyük mesafeler alınmış ve okul merkezli bir eğitim, öğrenci merkezli bir yönetim anlayışına ulaşılmıştır. Bu eğitim-öğretim yılında da önemli çalışmalar olacak. Öncelikle okulu güvenli okul haline getirmek, sadece okul sınırlarıyla değil, okulu çevresiyle bir bütün olarak ele almak eğitim ve öğretimi olumsuz etkileyen bütün olumsuzluklardan okulu arındırmak, öğrenci ve öğretmenimizi sağlıklı bir eğitim ortamında buluşturmak temel önceliğimiz."

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan'ın da konuşmasının ardından Vali Güzeloğlu sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti, onlara hediye verdi.

ZILGITLAR VE MÜZİK DİNLETİSİ

Protokol konuşmalarının ardındanan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi düzenlendi. Müzik dinletisinin ardından öğrencileri tebrik eden Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekmeleriyle, zılgıtlar eşliğinde yeni eğitim öğretim dönemi açıldı. İlköğretim haftası etkinlikleri kapsamında Vali Güzeloğlu, törenin yapıldığı Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulu'nda yılın ilk dersinin verilmesiye tören sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz