14 yılda 337 bin engelli iş sahibi oldu

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, 2001 yılından itibaren 337 bin engelli vatandaşın İŞKUR aracılığıyla istihdam edildiğini söyledi.

14 yılda 337 bin engelli iş sahibi oldu

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 5 kişilik Bilgisayar Operatörlüğü kursu açılışına katıldı. İŞKUR İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, proje kapsamında görme engelli olan 4'ü kız 1'i erkek kursiyere bilgisayar operatörlüğü ve mesleki eğitim verileceğini bildirdi. Engellilerin istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik olan projenin toplam maliyetinin 109 bin lira olduğunu bildiren Ötügen, kurs biitiminde bu kişilerin istihdam edilebileceklerini belirtti.

Kurdele kesimiyle kursun açılışını yapan Genel Müdür Nusret Yazıcı, 2001 yılından itibaren 337 bin engelli vatandaşın istihdamının İŞKUR aracılığıyla yapıldığını belirtti. Genel Müdür Yazıcı, "Kursların ve istihdamların finansmanlarını engelli vatandaşları çalıştırma zorunluluğu olduğu halde çalıştırmayan işletmelere uyguladığımız cezalardan karşılanıyor. İstiyoruz ki engelleri kaldıralım. İstiyoruz ki herhangi bir vatandaşımızı ne olursa olsun hiçbir şekilde ötekileştirmeyelim. Ülkeminizin büyümesinde hep birlikte omuz omuza olalım" diye konuştu.

Doğuştan görme engelli olan 22 yaşındaki Kader Sığmaz, kursu bitirdikten sonra kamu kurumlarında çalışmak istediğini belirterek "Çalışıp insanlara yardımcı olmak istiyorum. Bilgisayar kullanımını sesli programla öğreniyoruz. Kulaklıktan dinleyip yazıyoruz" dedi.
İlkokul mezunu olan 18 yaşındaki Hamiyet Kahraman, kendisi gibi 4 kardeşinin de doğuştan görme engelli olduğunu belirterek "Tek hayalim öğretmen olmak. Kurs yeni başladı. 10 parmak klavye kullanmayı öğreneceğiz. Sertifikamı aldıktan sonra çalışmak istiyorum. Engel yok engeli aşabiliriz" dedi.

diğer taraftan Nusret Yazıcı ve beraberindekiler daha sonra engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik başlatılan proje kapsamında, Recep Yavuz'un halı yıkama işyerinin açılışına katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz