Görüş Bildir

'150 belediyeden kentsel dönüşüm için talep var'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm konusunda 150 belediyeden talep olduğunu bildirdi.

'150 belediyeden kentsel dönüşüm için talep var'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Bayraktar, dev kentsel dönüşüm projelerine, öncelikle belediyelerden başlanılacağını belirtti.

Valiliklerin koordinesinde belediyelerin ön planda olacağını, hak sahipleriyle anlaşan ve arazisini hazırlayan belediyelerde dönüşümün en kısa zamanda başlayacağını ifade eden Bayraktar, konuyla ilgili 81 ilin valiliklerine yazı gönderildiğini kaydetti.

Kentsel dönüşümün Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri olduğuna işaret eden Bayraktar, Bakanlığa şu ana kadar 150 civarında belediyeden, sınırları içerisinde kentsel dönüşüm projesi uygulanması talebi geldiğini bildirdi.

Uygulamalara, öncelikle bu belediyelerden başlanacağını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

''Sınırları içerisinde kentsel dönüşüm uygulanabilecek afet riskli alanların, gecekondu bölgelerinin tespit edilerek gerekli bilgi ve belgelerin Bakanlığa iletilmesi istenildi. Belediyeler bu alanlardaki hak sahipleriyle görüşerek, anlaşmaları ve arazilere ilişkin mülkiyet sorununu çözmeleri takdirde uygulamalara öncelikle bu bölgelerden başlanılacak.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi