2012, domates, biber ve şeftali yılı oldu

Uludağ İhracatçılar Birliği’nde sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda 2012 yılı domates, biber ve şeftali yılı ilan edildi.

2012, domates, biber ve şeftali yılı oldu

Vali Yardımcısı Hüseyin Eren başkanlığında yapılan toplantıda, 2008 yılının zeytin, 2009 yılının kestane, 2010 yılının siyah incir ve 2011 yılının armut yılı etkinliklerine sahip olduğu hatırlatıldı. 2012 yılının da domates, biber ve şeftali yılı olarak ilan edilmesi benimsendi. Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, 2008 yılından bu yana her yıl Bursa'nın karakteristik bir tarım ürününü ele alarak yıl içerisinde belirlenen ürünle ilgili Bursa Valiliği'nin himayesinde etkinlikler yürüttüklerini belirtti.

Toplantıda belirlenen ürünler hakkında durum tespiti yapıldı. Ürünlerin depolama ve pazarlama sürecinde yaşanan sıkıntılar için çözüm önerileri paylaşıldı. Değerlendirme sonucunda, domates, biber ve şeftalide markalaşma, ürün arzı üretiminde rekabetin sağlanması amacıyla yapılacak etkinlikler belirlendi. Domates, biber ve şeftali konusunda çalışma grupları oluşturulması kararlaştırıldı.

Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Dr. Salih Çalı, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nabi Alper Kumral, Bursa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Ali Çelik, Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Sabri Akçalar, Bursa Bölgesi Tarımsal Kooperatifler Birliği Başkanı Erdoğan Yıldız ve Gürsu Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Lütfü İhsan Okumuş katıldı.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz