315 milyonluk müjdeli haber!

Bakan Eroğlu, 315 milyon lirayı bulan 10 müjdeli yatırım haberiyle bugün Diyarbakır'a geliyor. Eroğlu, toplu temal atma töreniyle 167 milyon lira yatırım bedelli 5 tesisin temelini atacak.

315 milyonluk müjdeli haber!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 315 milyon lira tutarındaki 10 adet yatırım müjdesi ile Diyarbakır’a gidiyor. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Diyarbakır programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 3 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 1 adet tesisin temelini atacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün Diyarbakır’da düzenlenecek olan toplu temel atma merasimi ile 167 milyon lira yatırım bedelli 5 adet tesisin temelini atacak.

Diyarbakır’a 167 Milyon TL’lik 5 Tesis

Eroğlu, saat 15.00’da Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek 3 adet sulama tesisinin temelini atacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu aynı merasimde DKMP tarafından yapılacak Yaban Hayatı Kurtarma Rehabilitasyon Merkezi ile OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak

1 adet tesisin de temelini atacak.

Diyarbakır’da 15 aileye gelir getirici tür ve 10 aileye Orköy sertifikası verecek olan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca badem, ceviz ve fıstık çamı türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Diyarbakır Yatırımlarla Donatılıyor

Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle 107 bin 160 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. Ormancılık projeleri ile de Diyarbakır’da ormanlık alanlar artırılarak, toprak muhafaza sağlanacak. Orman köylüleri desteklenecek.

Diyarbakır’a Son 4 Yılda 2,8 Milyar TL’lik 51 Müjde

Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 14 Şubat 2014 ve 13 Şubat 2016 tarihlerinde Diyarbakır’a verdiği 2,5 milyar TL’lik 41 müjdeye ilave olarak 315 milyon lira yatırım bedeline sahip 10 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Diyarbakırlılara toplam 2,8 milyar TL’lik 51 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında baraj sulaması, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi, Eğil Peygamberler Tabiat Parkı’nın altyapı tesisleri ve çevre düzenleme çalışmaları, Dicle Üniversitesine Yaban Hayatı Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi ile Bağlar Kırkkoyun Köyüne otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz