Görüş Bildir

400 işçi iş bıraktı!

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde kurulu bulunan özel bir şirketi ait termik santralde çalışan yaklaşık 400 işçi, ücret artışı istemiyle iş bırakma eylemi başlattı.

400 işçi iş bıraktı!

Silopi'de kurulu bulunan özel bir şirkete ait Silopi Elektrik Üretim tesislerinde çalışan yaklaşık 400 işçi, iş bırakıp tesis dışına çıkarken, jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Eylemci işçiler adına konuşan Hazım Özdemir, geçen hafta ve 3 gün önce iki kez işverene ücretlerin iyileştirilmesi konusunda dilekçe ile başvurduklarını ancak bir yanıt alamadıklarını söyledi. Özdemir, şöyle dedi:

ÜZÜLEREK BELİRTMELİYİZ               

"Maalesef üzülerek belirtiyoruz hiçbir muhatabı bulamadık. Hak aradığımız bu süreçte hiçbir olumsuz bir hadiseye izin vermedik. Son derece sağduyulu geçen bu hak arama eylemi işveren tarafından adeta yok görülmüştür. Yaklaşık 400 insanı yok gören bu işverenlere yetkili makamlardan nasıl olur da bir tepki gelmemektedir. Sadece ücretlerimizin artırılması için yaptığımız bu hak eyleminden asla vazgeçmeyeceğimizi belirtmek isteriz. İşverenlerin bizi muhatap almaması yanı sıra devlet yetkililerinden gelip bizim sorunumuzu dinlememeleri bizi derinden üzmüştür."

İŞ BIRAKILMA EYLEMLERİ

İşçiler, isteklerinden sonuç alana kadar iş bırakma eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı. Silopi Elektrik Üretim Tesisleri İdari İşler Müdürü Serdar Tarhan, bütün işçilerin kendi pozisyonlarına göre ücret aldığını söyledi. Tarhan, şöyle dedi:

"Şirketimiz işçilerimizin çalışanlarımızın desteği ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Biz çalışanlarımıza çok değer veriyoruz. Kesinlikle işçiler arasında herhangi bir fark ve ayrı ücret yoktur. Şirketimizde eşit işe eşit ücret verilmektedir Ancak şirketimize yeni işçiler alındığı zaman deneme sürecinden geçerler. Deneme süreci bittiği zaman maaşlarında iyileştirme yapıyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi