651 KİŞİ İŞ SAHİBİ OLDU

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Abdullah Erin, 2010 yılında kendilerine sunulan 46 projenin hayata geçirildiğini, proje kapsamında 651 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

651 KİŞİ İŞ SAHİBİ OLDU

Erin, DİKA'da düzenlediği toplantıda, 2010 yılı faaliyetlerini anlattı.

Kalkınma ajansı olarak başarılı bir yıl geçirdiklerini kaydeden Erin, ajans desteğinden yararlanmayı amaçlayan ancak hukuki şartları uymayan 7 belediye için yoğun bir faaliyet içerisine girdiklerini belirterek, ''Bu durumu Başbakan'a kadar götürdük'' dedi.

DİKA ATAĞI

2010 yılında 4 mali ve bir teknik destek programını hatasız tamamladıklarını anlatan Erin, ''Bu programlarla ajansa toplam 500 civarında proje sunuldu. KOBİ Mali Destek Programı ile rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz. 46 KOBİ projesi hayata geçirildi, bu sayede 651 kişiye istihdam sağlandı'' diye konuştu.

Bölgeye 21 milyon lira yeni yatırım yapıldığını ifade eden Erin, şunları söyledi:

İŞ SAHİBİ OLDULAR

''Önemli olan bu ajansların gelişmesine katkı sağlayabilmektir. Bu ajanslar bir kurumun denetimi altında hareket eden kuruluşlara dönüştürülürse, eylemler, işlemler onay süresine büründürülürse amacından uzaklaştırılmış olur. O yöne doğru bir girişim olmaması için Dicle Kalkınma Ajansı olarak elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz.''

Türkiye-Suriye İşbirliği Programı hakkında bilgi veren Erin, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirecek projeler için Mardin'e 2 milyon 500 bin lira bütçe ayrıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz