Ahmet Davutoğlu asgari ücret için açıklamalarda bulundu! Asgari ücret 1300 TL olacak mı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım Genel Seçimler öncesi verdiği vaatlerden biri olan asgari ücretin 1300 TL olması konusunda açıklamalarda bulunurken “asgari ücretin 1300 liraya çıkarılması için gereken yapılacak” dedi.

Ahmet Davutoğlu asgari ücret için açıklamalarda bulundu! Asgari ücret 1300 TL olacak mı?

İşte Davutoğlu’nun konuşmasının satırbaşları;

“Bütün vaatlerimiz gibi asgari ücretin de 1300 liraya çıkarılması için gerekli teşebbüsler yapılacak. Asgari ücret görüşmelerinde işçi ve işveren kesimi oturup konuşacak. Ama 1300 lira olan taahhüdümüz yerine getirilecek. Ek çalışma gerekiyorsa, bunları yapacağız ama her ne suretle olursa olsun vatandaşımıza, emekçilerimize verdiğimiz sözün gereğini de yaparız” dedi

 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, “Asgari ücretin 1300 lira olması ve çalışanların eline net olarak geçmesiyle ilgili en ufak tereddüt yok, Bu olacaktır ve 1 Ocak’tan itibaren uygulanacaktır” dedi. Zeybekci, “Hiçbir taviz verilmeden uygulanacak. Tabii bunun reel sektöre bir yük getirmesi de doğaldır ve normaldir. sigorta primi ve diğer vergi yükleriyle ilgili bir kısmında indirim yapılarak, işveren üzerindeki yükü hafifletme anlamında paylaşım olacak” diye konuştu.

İŞVEREN RAHATSIZ

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), asgari ücrette yapılacak artışın işverenlere yansıtılmasının bir domino etkisi oluşturacağını, bu durumun rekabet gücü, kayıtdışılık, istihdam, enflasyon ve ihracata da olumsuz etki edeceğini açıkladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz