Aksoy'dan cazibe zirvesi

Güneydoğu illerine "sosyo-ekonomik" kalkınma getireceği hedeflenen ""destek paketini" İl Valisi Aksoy, İş ve STK temsilcileriyle gerçekleştirdiği zirve toplantısında, ele aldı.

Aksoy'dan cazibe zirvesi

İl Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'daki iş dünyasından bazı kişiler ile sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelerek, Güneydoğu illerine yönelik yatırım paketini konuştu.

Toplantıya Karacadağ Kalınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu ve İl'deki bazı İş Dünyasının Dernek yöneticileri katıldı.

CAZİBE MERKEZLERİ

Toplantıda konuşan Vali Aksoy, 4 Eylül 2016 tarihinde Başbakan'ın Doğu ve Güneydoğu illerine yönelik yatırım paketini Diyarbakır’da açıkladığını anımsattı.

Daha sonraki süreçte bununla ilgili çeşitli çalışmalar yapıldığını dile getiren Aksoy, "Önümüzdeki dönemde Diyarbakır'a daha fazla yatırımı nasıl sağlayabiliriz. Bu yatırım ve destek paketinin bölgeye getireceği hususlar nelerdir. Bunları karşılıklı olarak sizlerle istişare etmek ve sizlerin bu konuda görüş ve önerileriniz varsa onları almak adına bugün bir aradayız." şeklinde konuştu.

BÖLGENİN KALKINMASI

Vali Aksoy’un konuşmasının ardından Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ‘Cazibe Merkezleri Programı' ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından katılımcıların soruları cevaplandı ve ‘Cazibe Merkezleri Programı' hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz