Görüş Bildir

Ali Ağaoğlu: Uludağ, acınacak halde

AĞAOĞLU Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Uludağ'ın acınacak halde olduğunu belirtirken, bürokrasinin tutumundan yakındı. Ağaoğlu, "Başta Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve bürokratlar olmak üzere Uludağ’ın içine ettik. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne Uludağ’la ilgili yetki verilirse Uludağ’la ilgili birçok sorunu çözer" dedi.

Ali Ağaoğlu: Uludağ, acınacak halde
Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Uludağ’da 'Geleneksel Basın Buluşması’nda bir grup gazeteci ile bir araya geldi. Ağaoğlu, Uludağ'a yeterli kar yağmaması nedeniyle sezonun kötü geçtiğini anlatırken, "Uludağ'ın durumu ortada. Orman ve Su İşleri Bakanlığı başta olmak üzere bürokratlar, Uludağ'ın içine ettik. Ben biraz bu ara bürokrasiye gıcık gidiyorum. Gerçi bürokratik bir oligarşi var gerçekten. Türkiye'de iyi yapılan şeylerin önünde de engel olabiliyor bu bürokrasi" dedi.
"BAKANLIĞA OTELİ Mİ KAPATTIĞIMI SÖYLEDİM"
Ağaoğlu, Uludağ’la ilgili özeleştiri yaparken, yatırımcıların da bu konuda 'Günahının olduğunu' söyledi. Uludağ’da işletmeciler olarak birlik olamadıklarına dikkat çeken işadamı Ali Ağaoğlu, şöyle dedi:
"Tabii ki yatırımcının da burada günahı var. Birlik olamadık, herkes bencillik yaptı. Bürokrasi üzerinde etkili olamadık. Uludağ'daki turizmi ileri götüreceğimize tam tersine, geri götürdük. 2000 yılında Turizm, Bayındırlık ve Orman Bakanlığı bir proje hazırladı. Mevcut binalara ek bina yapılacaktı. Bizde ek bine yaptık o zamanlar. Ancak, daha sonra yapılan değişiklikle bu yaptığımız ek binalar kaçak durumuna düştü. Bizim birinci bölgedeki otelimizin 35 bin metrekarelik bölümü 4 bin metrekareye düşürüldü. İmarda böyle saçma sapan şeyler yapıldı. Biz burada turizm yapmak istiyoruz ama bugün 4 bin metrekarelik bir turizm tesisinden bahsetmek imkansız. Neticede ben de gittim Orman ve Su İşleri Bakanlığı oteli mi kapattığımı söyledim."
"YAPAY KAR MAKİNESİ VAR AMA ÇALIŞMIYOR"
Uludağ’a kar yağmamasıyla birlikte otellerin kötü bir sezon geçirdiğini ifade eden Ağaoğlu, şöyle devam etti:
"Kar makineleri ile ilgili en iyi sitemi buraya kurmak istedik. Ben kardan anlamam. Onun için bu işi yapmak için Haluk Beceren’den ricada bulunduk. Ancak kendisi de Uludağ’ın iklimine uygun makine getiremedi. Şu anda Uludağ'da suni kar sistemi var ama sistem olarak yanlış olduğu için çalışmıyor."
"ULUDAĞ'A YATIRIM YAPACAK YATIRIMCILAR KALMADI"
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Uludağ’daki durumun şu anda çok kötü olduğunu ifade ederken şöyle devam etti:
"Uludağ'a yatırım yapacak yatırımcılar kalmadı. Çünkü Uludağ'da yatırım yapabilecek ekonomik güçte bir yatırımcı yok. Bunu da itiraf etmiş olayım. Mesela mevcut oteller 1950’lerde yapılmış. O zamanlar Uludağ'ın en güzel otelleri bunlardı. 1950’de yapılan oteller şu anda yıkılıyor desem yeridir. Buradaki oteller kendilerini yenileyemedi."
"YETKİ BÜYÜKŞEHİRE VERİLİRSE"
Ağaoğlu, Uludağ’la ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin önemli çabalarının olduğunu bölge ile ilgili en çok Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan şikayetçi olunduğunu söyledi. Bu bakanlığın ormanlarla ilgilenmesi gerektiğini belirten Ağaoğlu, şöyle dedi:
"Uludağ'da Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verilirse işler değişir. Ben inanıyorum ki Bursa Büyükşehir Belediyesi bu konuda istekli ve birçok sorunu çözer. Ama yetki istedi, yetki verilmedi. Uludağ’a atılan atıklar konusunda Uludağ'ın çok büyük sorunu vardı. Bursa Büyükşehir Belediyesi bu konuda son derece yapıcı bir çalışma yaptı. Hala da Uludağ’la ilgili belediyenin yaptığı çok önemli çalışmalar var."
Ağaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki 'One Minute' çıkışı ardından Uludağ ile ilgili bazı çalışmalar yapılmaya başlandığını buraya büyük yatırımlar yapılması için proje hazırlandığını anlatırken, "Bu projeyi Orman ve Su İşleri Bakanlığı imzalamadı. İmzalamayınca proje öyle kaldı. Yeni yatırımlar yapılacağı söylendi. Ancak, hepten rezil oldu gitti. Maalesef bugün Uludağ acınacak halde" diye konuştu.DHA
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi