Almanya’dan DTSO’ya ‘Teşekkür Beratı’

Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, DTSO’ya yaptıkları iş birliği ve projelerden dolayı “Teşekkür Beratı” verdi.

Almanya’dan DTSO’ya ‘Teşekkür Beratı’

Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, tarımın geliştirilmesi amacıyla Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile yaptıkları iş birliği ve projelerden dolayı ‘Teşekkür Beratı’ verdi. 

“Teşekkür Beratı”nı DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya’ya Almanya Ankara Büyükelçiliği Gıda ve Tarım Müsteşarı Thomas Huber takdim etti. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Almanya Ankara Büyükelçiliği Gıda ve Tarım Müsteşarı Thomas Huber’in ziyaretinde, kentte tarımsal üretim ve gıda üretiminin geliştirilmesi için geliştirilen proje önerileri hakkında bilgilendirme yaptı.

YAPILACAK PROJE TASLAĞI SUNULDU

Kaya, daha sonra yapacakları proje taslaklarını sundu. Tasarlanan proje taslağı ise şöyle: “Tarımsal üretimin yapılmadığı dağlık alanlarda fıstık yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, kırsal ilçelerde yöresel ürün üreten kadınların ve kadın kooperatiflerinin desteklenmesi, Diyarbakır afete dayanıklı kentsel gıda sistemi stratejisinin geliştirilmesi,  tarımsal üretim ve gıda üretimindeki KOBİ'lerin iklim değişikliği, kuraklık ve doğal afetlere karşı dayanıklılıklarının arttırılması ve dijital dönüşümlerinin sağlanması ile tarımsal alanda ürün çeşitliliğinin geliştirilmesi.” 

Taslak sunumu yapan Kaya, DTSO ile ortak çalışma yaptıkları için Almanya Tarım Bakanlığına teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz