Altın borcu olan elini çabuk tutsun! O tarihte altın fiyatları füze gibi uçacak

Türkiye'nin ekonomi gündemini meşgul eden konulardan biri olan altın talebi ve piyasasındaki gelişmeler, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle bir kez daha mercek altına alınıyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ekonomi uzmanı İslam Memiş, bu adımlara yönelik açıklamalarda bulunup beklentisini paylaştı. İşte detaylar...

Altın borcu olan elini çabuk tutsun! O tarihte altın fiyatları füze gibi uçacak

Son zamanlarda Türkiye’nin ekonomi gündemini meşgul eden konulardan biri, altın talebi ve piyasasındaki gelişmeler. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın altın talebini karşılamak amacıyla getirdiği yeni düzenleme, altın ve para piyasalarında nasıl bir etki yaratacak? Bu sorunun cevabını araştırırken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI’NIN YENİ DÜZENLEMESİ ALTIN PİYASASINI NASIL ETKİLEYECEK?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, altın talebinin karşılanması amacıyla yeni bir düzenlemeye imza attı. Dün yapılan açıklamaya göre, Bakanlık tarafından alınan kararlar, altın ithalatında yaşanan artışın ekonomik dengeler üzerindeki olumsuz etkilerini önlemeyi hedefliyor.

Bakanlık internet sitesinde yayımlanan açıklamada, 7 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla işlenmemiş altın ithalatında kota uygulanmaya başlandığı hatırlatıldı. Bu kararın ardından, işlenmemiş altın arzında yaşanan daralma nedeniyle ortaya çıkan sorunların azaltılması için yeni bir adım atıldığı belirtildi.

Nisan ayından itibaren, Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Vakıf Katılım Bankası A.Ş.’ye işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis edildiği duyuruldu. Bu adımın, piyasada yaşanan altın arzındaki daralmayı gidermeye yönelik bir çaba olduğu belirtilirken, bu önlemin altın piyasasındaki dengeleri nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

Altın ve ekonomi piyasaları uzmanları, bu yeni düzenlemenin altın ithalatı üzerindeki etkilerini yakından takip ederken, önümüzdeki dönemde altın fiyatlarında nasıl bir seyir izleneceği de merak konusu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler