Altın fiyatları şakkadanak çakılacak! O tarihte altın yatırımcısı ah vah edecek

İsrail ile İran arasında olan tartışmadan dolayı altın fiyatları resmen sallandı. Altın yatırımcısını ilgilendiren o haber geldi.

Altın fiyatları şakkadanak çakılacak! O tarihte altın yatırımcısı ah vah edecek

İran ile İsrail arasında yaşanan gerilimin ardından altın piyasasında resmen dalgalanmalar yaşandı. Yaşanan dalgalanmalar da yatırımcının canını sıktı. Altında olan dalgalanmalarda yavaş yavaş sona yaklaşılması yatırımcının yüzünü güldürecek. 

Bildiğiniz gibi altın uzun zamandır yükseliş halindeydi. Savaş hali başladıktan sonra altında aşağı yönlü bir hareketlilik başladı. Konuyla ilgili Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından açıklama yapıldı. 

En güvenli yatırım araçlarından olan altın fiyatları yaşanan savaştan dolayı baya bir dalgalandı. Uzun süreli yükselişin ardından tekrar tersine dönen piyasa yatırımcının yakın takibinde. Geçtiğimiz günlerde en yüksek seviyesine çıkan altın fiyatı resmen çığır açtı. Ons altın fiyatı 2433 dolar düzeyine yükselince gram altına 2529 TL’ye yükseldi. 

Altın Fiyatları Yükseldi!

Orta Doğuda yaşanan tartışmanın sona ermeye yaklaşmasının ardından altına olan taleplerde artış görüldü. Orta Doğuda dalgalanma olunca altına yöneliş giderek azalmış ve yatırım yapılmamaya başlanmıştı. Altında şuan ibre tersine döndü. 

Daha önce de yatırımcılara düşüşle ilgili karlı satışlar olacak acele etmeyin diye uyarı gelmişti. Tekrar ons altın fiyatının 2300 dolar seviyesine düşeceği ve bunu da yatırımcının takip etmesi gerektiği belirlendi. Altın fiyatları düşüş gösterince yatırımcı panikleyip hemen satışa yönelmekte. Fakat altın ve para piyasaları uzmanları tarafından acele edilmemesi gerektiği ve acele edilirse kayıp yaşanacağına değinilirken altının yıl sonu hedefinin yüksek olduğu yapılan tahminler arasında yer almakta. 

Not: Yatırım tavsiyesi değildir

Kaynak: Diyarbakır Söz