Görüş Bildir

Altın fiyatları vites yükseltti

FED kararının ertelenebileceği beklentisi üzerine Altın fiyatları son haftaların en yüksek değerine ulaştı.

Altın fiyatları vites yükseltti

ABD'de perakende satış verilerinin geçen ay sınırlı bir değişim göstermesinin ardından FED'in faiz artırımı kararını geri ötelemesiyle altın fiyatları beş haftanın en yüksek seviyesine geldi.

Spot altının onsu 1.200 dolar seviyesinin üstüne çıktı. Bloomberg jenerik fiyatlamasına göre 7 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyeye geldi.

2006 yılından bu yana ilk defa FED'in borçlanma maliyetlerinin artırma konusuna yakın olmaması dolayısıyla doların düşmesi ile altın Mayıs ayında yükselmişti. Nisan'da perakende satışları sınırlı bir artış gösterdi ve küçük bir ilerleme göstermesine rağmen beklentilerin altında kaldı. Atlanta FED Araştırma Şefi David Altig'e göre yaz aylarının sonunda faizlerde bir artış olası gözüküyor.

HSBC Securities Analisti James Steel, "Altında ABD perakende satış verisinden sonra görülen hareket, altın fiyatlarının ABD verilerine karşı hassas olduğunu gösteriyor. Altın özellikle FED'in faiz beklentilerine karşı hassas. Yakın vadede altın fiyatlarında bir yükseliş öngörmezken spot altın rallinin devam etmesi adına 200 günlük ortalama 1.218 dolarlık teknik seviyeyi geçebilir" ifadelerini kullandı.

San Francisco FED Başkanı John Williams ABD Merkez Bankası'nın faizi herhangi bir toplantıda artırabileceğini söyleyerek, bu konuda bir sonraki toplantının gerçekleşeceği Haziran ayına dek "bekle ve gör" tutumunda olduğunu belirtmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi