Altın fiyatlarına bilinmeyenler! Altın fiyatları uçacak mı? İşin ehlinden uyarı ve tavsiyeler

Tüm dünya genelinde yaşanan enflasyon oranları, gıda ve emtia fiyatlarındaki yükselişlerden dolayı yatırımcıların gözü güvenli liman diye tabir edilen Altın’a çevrildi. Altın fiyatlarındaki yüksek volatiliteli hareketlerin nedeninin bu olduğunu açıklayan uzmanlar aynı zamanda Altın fiyatlarıyla ilgili uyarı ve tavsiyelerde bulundu. Özellikle ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararından sonra Altın’ın ons fiyatı aniden 2078 dolar seviyesine kadar yükseldi. Altın fiyatlarıyla ilgili bilgi ve uyarılar…

Altın fiyatlarına bilinmeyenler! Altın fiyatları uçacak mı? İşin ehlinden uyarı ve tavsiyeler

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararından sonra hareketlenen altın fiyatı aniden 2078 doları gördü. Fed politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5-5.25 seviyesine çıkarmıştı.

ALTIN FİYATINDA ZİRVE

Fed faiz kararı öncesinde 2023 dolar seviyesinde hareket eden altın fiyatı gece 01.00 sıralarında 2078 dolar seviyesine kadar yükseldi. Böylelikle altının ons fiyatı 3 Mart 2022 tarihinde gördüğü 2070 dolar seviyesinin üzerine çıkarak yeni bir rekora imza attı.

GRAM ALTIN 1300 LİRAYI GEÇTİ

Yurt içinde ise gram altın fiyatı ons altına paralel hareket etti. Fed kararı öncesi 1266 lira seviyesinde hareket eden gram altın 1302 liraya kadar yükselerek rekor kırdı. Gram altın şu dakikalarda 1277 lira seviyesinde bulunuyor.

ALTINDA YENİ REKOR

Kararın ardından ons altın Ağustos 2020'deki 2.074 dolarlık rekor seviyesini aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı ve 2.082 dolar seviyesine yükseldi. Daha sonra 30 dolarlık bir düşüş yaşayan ons altın bu sabah 2.050 dolar seviyelerinde bulunuyor.

İşlenmemiş gram altın fiyatı da ons altın ile birlikte yeni rekor seviyesini gördü. Serbest piyasada 1.302 liraya kadar yükselen altının gram fiyatı şu sıralar 1.279 lira düzeylerinde bulunuyor.

Bu hafta altın fiyatları üzerinde etkili olacak son bir viraj kaldı. ABD'de yarın açıklanacak olan Nisan ayı istihdam raporu verilerine göre ekonominin 180.000 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

Güçlü bir rakam olsa da istihdam artışının ılımlı seyrettiği üst üste üçüncü aya işaret edecek. İşsizlik oranının yüzde 3,6'ya yükselmesi ve ortalama saatlik kazançların sabit kalması bekleniyor.

İSLAM MEMİŞ’TEN ALTIN YATIRIMCILARINA UYARI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş konuya ilişkin yorumunda, “Dilediğimiz zaman piyasaları etkileriz mantığıyla sözlü müdahalesine devam edecek.(Fed) Ancak çok yakında bir mortgage krizi patlayacak.

Bir bankacılık krizine karşı, enflasyona karşı Fed’in yapabileceği bir şey yok. Sadece Türkiye’yi kast etmiyorum, tüm dünyada rakamlar ortada, gerçekler ortada. Dünya ekonomileri iyi bir yere gitmiyor. Özellikle Çin-Tayvan arasındaki gerilim benim için önemli. Kafkaslardan gelen veri akışı da benim için önemli” yorumunda bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler