Altında yeni rekor: FED yaktı geçti

Altın, Fed'in bu yıl faiz oranlarını düşüreceğine ilişkin göstergeler ile rekor bir zirveye tırmandı. Gram altın, saat 10:26 itibarıyla 2.206 Türk Lirası civarında alıcı buluyor.

Altında yeni rekor: FED yaktı geçti

Altın, Fed'in bu yıl faiz oranlarını düşüreceğine ilişkin göstergelerin körüklediği sert yükselişini sürdürmek için rekor bir zirveye tırmandı.

Külçe altın, önceki altı seansta yaklaşık yüzde 6 artış kaydettikten sonra ons başına 2.161,48 dolara yükseldi. Perşembe günkü artış, 2021'in sonlarından bu yana görülen en uzun günlük artış serisine işaret edecek.

Fed Başkanı Jerome Powell Çarşamba günü yaptığı açıklamada borçlanma maliyetlerini düşürmeye "bu yılın bir noktasında" başlamanın muhtemelen uygun olacağını söyledi ancak merkez bankasının enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye doğru ilerlediğine dair daha fazla güven istediğini söyledi.,

HABER MERKEZİ

Fed'in faiz oranlarını ne zaman düşüreceğine veya diğer açık katalizörlere ilişkin beklentilerde büyük bir değişiklik olmadığı göz önüne alındığında, altının hızlı yükselişi pek çok yatırımcıyı şaşırttı.

Citigroup önümüzdeki üç ay için altın tahminini ons başına 2.200 dolara yükseltti ve önümüzdeki altı ila 12 ay için tahminini 2.300 dolara yükseltti. Raporda, "özellikle hisse senedi ve kredi piyasasındaki son yükselişler göz önüne alındığında" ikinci çeyrekte altının lehine olabilecek resesyon risklerine dikkat çekildi.

Altının gram tarafındaki fiyatlamasını hem ons altın hem de Dolar/TL'deki gelişmeler etkiledi.

Gram altın, saat 10:26 itibarıyla 2.206 Türk Lirası civarında işlem görüyor. Çeyrek altın ise 3.741 Türk Lirası'ndan alıcı buldu.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz