Altındağ'dan KDV Düzenlemesine Destek

ANGİAD Başkanı Altındağ "(KDV tasarısı) Bu düzenleme, ihracatçının ve yatırımcının önünü açacak, finansman yükünün hafiflemesiyle yerli üretim yaygınlaşacak" dedi.

Altındağ'dan KDV Düzenlemesine Destek

Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Emre Altındağ, Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu'nda değişiklikler öngören tasarıya ilişkin, "Bu düzenleme, ihracatçının ve yatırımcının önünü açacak, finansman yükünün hafiflemesiyle yerli üretim yaygınlaşacak." ifadesini kullandı.

Altındağ, yaptığı yazılı açıklamada, KDV Kanunu'nda yapılacak değişikliklerin ekonomiye büyük katkı sağlayacağını belirtti.

KDV DÜZENLEMESİNE DESTEK

Düzenlemenin, ihracatçının ve yatırımcının önünü açacağını, finansman yükünün hafiflemesiyle yerli üretimin yaygınlaşacağını vurgulayan Altındağ, şunları kaydetti:

"Reformla piyasaya kaynak sağlanacak. Değişiklik milyonlarca kişiye umut oldu. Tasarının içeriğine bakıldığında pek çok konuda olumlu düzenlemeler var. Değişik Ar-Ge, yenilik, tasarım faaliyetlerine yönelik makine ve teçhizat alımlarında KDV istisnaları getirdiği için Ar-Ge merkezleri çoğalacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz