Altını olana 15 gün uyarısı! İslam Memiş kıyamet tarihi verdi

Son dönemde altın fiyatlarındaki düşüşün ardından yatırımcılar, fiyatların ne zaman tekrar yükseleceğini sorguluyor. Altın analizleriyle geniş bir izleyici kitlesine ulaşan İslam Memiş, yakın gelecekte emtia piyasalarında meydana gelebilecek dalgalanmalar konusunda bilgi verdi ve "Gelecek 15 gün içinde bu gelişmeleri göz ardı etmeyin" şeklinde bir tavsiyede bulundu.

Altını olana 15 gün uyarısı! İslam Memiş kıyamet tarihi verdi

Ons bazında altın fiyatlarındaki artışa rağmen, yerel piyasada gram altın fiyatları düşüş eğilimini sürdürüyor. Son zamanlarda 2500 TL seviyesini geçerek rekor kıran gram altın fiyatları, gün içinde 2412 TL’ye kadar düşerek yatırımcılara cazip bir satın alma imkanı sağladı. Kapalıçarşı’daki piyasa dinamiklerini yakından takip eden ekonomist İslam Memiş, fiyat düşüşlerinin süresi konusunda yatırımcıları uyararak, altın yatırımcıları için bazı önerilerde bulundu.

GRAM ALTIN 2412 CİVARINA ULAŞTI

Serbest piyasada gram altın fiyatları 2412 TL civarında seyrediyor. Ons altın fiyatlarındaki artışa rağmen, TL karşılığında gram altın değeri artmıyor. Ons altın keskin bir yükseliş sergilese de, altın/dolar paritesinde satış baskısı hakim. Genellikle fiyatların yükselmesi beklenirken, tersine bir düşüş yaşanıyor. Bunun nedeni, işçilik maliyetlerinin normalleşmesi. Bu durumu geçtiğimiz hafta cumartesi günü özellikle paylaşılmıştı. Gelecek 15 gün içinde piyasanın yatay ve satış ağırlıklı bir seyir izlemesi öngörülüyor. Bu dönemi fırsat olarak değerlendirmek mümkün. İslam Memiş, gram altın fiyatları 2400 TL’nin altına düştüğünde, elimdeki paranın yarısıyla yatırım yapmayı düşündüğünü belirtti. Ayrıca İslam Memiş Yyıl içinde 3000-3500 TL seviyelerine ulaşması beklenen gram altın için şimdilik bir dinlenme dönemi öngörüyor, ardından yükselişin devam etmesini bekliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz