Arabası 3 yaşından büyük olanlara acil uyarı sinyali! Yeni uygulama devreye girdi

Arabası olan kişilere TÜVTÜRK tarafından duyuru yapıldı.

Arabası 3 yaşından büyük olanlara acil uyarı sinyali! Yeni uygulama devreye girdi

Arabası olan kişilere TÜVTÜRK tarafından bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuru arabası 3 yaşından büyük olanları ilgilendiriyor. 

Araç muayene sürelerinin yaklaşmasıyla beraber muayene istasyonlarında yoğunluk yaşanmaktadır. Hal böyle olunca da bu durum araç sahiplerini zor durumda bırakmaktadır. Muayenesi olmayan araçların da trafikte dolaşımı yasak hale geliyor. 

Muayenesi Olmayan Araç Trafiğe Çıkamayacak! 

TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamalar sonucu artık muayenesi geçen araçlar trafikten men edilecek. 2021 yılından daha önceki yıllara ait olan araç sahiplerinin TÜVTÜRK istasyonuna gitmesi şart olacak hale geliyor. Türkiye genelinde toplamda 77 şehirde mobil istasyonlar devreye alınacak. Ayrıca gezici istasyonların sayısı da artış gösterecek. Bu gezici istasyonlar da binek araç, traktör ve motosiklet muayenelerini kolay bir şekilde yapabilme imkanına sahip olacak. 

Araç Muayenesi Nasıl Yapılır?

Araç sahibi olan her vatandaşın mutlaka araç muayenesi yaptırması gerekiyor. Peki ama araç muayenesi nasıl yapılır? Araç muayenesi hem araçların güvenliği açısından hemde yasalar açısından önemlidir. Araç muayenesi yaptırmak için TÜVTÜRK istasyonlarına gitmeniz gerekiyor. TÜVTÜRK istasyonlarına gittiğinizde araç koltukları kontrol edilecek, lastiklerin yaşına ve durumuna bakılacak, yağ ve su seviyeleri kontrol edilecek, frenler ve lambalar kontrol edilecek, silecekler kontrol edilecek, klimalar kontrol edilecek, motor çalışması kontrol edilecek, direksiyon sistemi kontrol edilecek, egzoz sistemi kontrol edilecek, fren sistemi kontrol edilecektir. Tüm bu kontroller tamamlanınca sağlam bir şekilde sonuç alınırsa muayeneden geçmiş sayılırsınız. Muayeneden geçemeyen araçlar için tekrar muayenesi yapılır. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler