Araç Sahipleri Dikkat! Emniyet Şeridi İhlaline 6 bin 440 TL Ceza Kesilecek

Araç sahipleri dikkat! Cebinizden 6.440 lira çıkabilir. Çoğu sürücü bunu hiçe sayıyor...

Araç Sahipleri Dikkat! Emniyet Şeridi İhlaline 6 bin 440 TL Ceza Kesilecek

Her gün ne yazık ki trafik kuralları ihlal ediliyor. Araç sahibi olanlar hem kendi hayatlarını tehlikeye sokuyor hem de trafik güvenliğini hiçe sayıyor. Fakat tabii ki trafikteki güvenliği ihlal etmenin de bir cezası var. Araç sahipleri dikkat! Emniyet şeridi ihlaline 6 bin 440 TL ceza kesilecek
İşte detaylar…

Araç Sahipleri Dikkat! Emniyet Şeridi İhlaline 6 bin 440 TL Ceza Kesilecek

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli bir karar açıklandı. Emniyet şeridi ihlali yapan sürücülere tam 6 bin 440 TL trafik para cezası kesilecek. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Türkiye'deki trafik kazalarının önüne geçmek ve azaltmak amacıyla çeşitli kurallar belirliyor. Alınan kurallara uymayan sürücülere ise çeşitli yaptırımlar uygulanıyor. Trafik güvenliği ve düzeni için belirlenen kurallara uyulmaması halinde idari para cezaları kesiliyor. Son zamanlarda, araç sahiplerinin sıklıkla yaptığı hatalardan biri olan emniyet şeridi ihlali özellikle dikkat çekiyor.

Emniyet Şeridi İhlaline 6 Bin 440 TL Ceza Var

Emniyet şeridi ihlali yapan ve yetkisiz bir şekilde kullanan sürücülere tam 6 bin 440 TL para cezası kesiliyor. Bu durum, trafik yoğunluğunun en fazla olduğu bölgelerde ve özellikle büyük şehirlerde  çok sık görülen bir sorun haline geldi. Emniyet şeridinin gereksiz şekilde kullanılması, trafiğin akışını olumsuz yönde etkileyerek büyük bir sorun meydana getiriyor.

1 Ay İçinde Ödeyene Yüzde 25 indirim uygulanıyor!

Trafik cezalarının bir ay içinde ödenmesi halinde ise yüzde 25 indirim uygulanıyor.


 

Kaynak: Diyarbakır Söz