Araç sahipleri en yakın istasyonda soluğu aldı! %25 zam kapıya dayandı

Son bir haftada yüzde 25'lik bir artışla gündeme oturan akaryakıt fiyatları, İran ve İsrail arasındaki tansiyonun yükseldiği şu günlerde sürpriz bir sıçrama yapabilir. Haberin ayrıntılarına makalemizden erişebilirsiniz.

Araç sahipleri en yakın istasyonda soluğu aldı! %25 zam kapıya dayandı

Ortadoğu’daki son gelişmeler, özellikle İran ve İsrail arasındaki artan gerilim, global enerji piyasalarında dalgalanmalara yol açabilir. Jeopolitik gerginliklerin yükselmesiyle birlikte, petrol fiyatlarında ciddi bir artış olması muhtemelken, uzmanlar eğer bu durum devam ederse yakıt fiyatlarının yüzde 25 kadar yükselebileceğini öngörüyorlar. Petrol üretimiyle öne çıkan Ortadoğu bölgesi, İran ile İsrail arasındaki son olaylarla tekrar gündemde. İsrail’in geçtiğimiz 1 Nisan’da Şam’daki bir konsolosluk binasına yönelik düzenlediği saldırıda yedi kişinin hayatını kaybettiği, İran’ın ise misilleme olarak dün gece İsrail’in bazı noktalarına saldırı düzenlediği biliniyor. Bu gelişmeler, altın ve gümüş gibi değerli metallerin fiyatlarının ani bir yükselişine neden oldu. Ancak bu olayların hafta sonuna denk gelmesi, piyasaların vereceği tepki konusunda belirsizlik yaratıyor.

Enerji Piyasalarında Gerilim Rüzgarları ve Fiyat Beklentileri

Uluslararası krizler ve çatışmalar, enerji piyasalarında fiyat dalgalanmalarının en büyük nedenleri arasında yer alır. İsrail-İran arasındaki gerilimin tırmanması, Brent ham petrolünün fiyatını 115 dolara kadar yükseltebileceği yönünde tahminler var. Mevcut durumda 90 ile 115 dolar aralığında seyreden petrol fiyatları, global düzeyde fiyat artışlarına sebep olabilir. Türkiye’de, döviz kurlarındaki ve vergilerdeki artışlarla birleşen akaryakıt fiyatlarındaki ani yükseliş, sürücüler için endişe verici bir tablo çiziyor. Ancak bu artışın ana sebebinin bölgesel gerilim olduğu ve iki ülke arasındaki sorunların çözülmesi halinde fiyatların kısa sürede normalleşmesi umut ediliyor. Uluslararası ilişkiler ve ekonomi alanındaki uzmanlar, İran’ın gerçekleştirdiği misilleme saldırılarının ölçülü olduğunu ve İsrail’in bu saldırılara karşılık vermeyeceğini öne sürüyor. Bu durum, enerji fiyatları ve emtia piyasalarının önümüzdeki hafta düşüş gösterebileceğini işaret ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler