Arıların bal mesaisi başladı

Diyarbakır'ın verimli ovalarında açmaya başlayan ay çiçekleriyle buluşan arıların bal mesaisi başladı.

Arıların bal mesaisi başladı

Diyarbakır ’nın verimli ovaları  açmaya başlayan çiçekleriyle buluşan arıların bal mesaisi başladı.

Gezginci arıcılar, Diyarbakır ’nın verimli ovalarını erken fethetmeye başladı. Arken açılan çiçekleri için  Diyarbakır!a gelmeye bbaşlayan gezginci arıcılar, yol kenarlarını karargah tutuyor.

GEZGİNCİ ARICILAR

Türkiye’nin dört bir yanından gelmeye başlayan gezginci arıcılar, tarlalarının yanı başına konuşlanıyor.

Arı kolonilerinin işçi arıları, açmaya başlayan çiçekleriyle olan mesailerine de başlarken, polen zengini çiçeği bitkisinin üzerindeki polenleri toplayarak sandıklarına götüren arıların bal toplama telaşı sabahın ilk ışıklarıyla başlıyor.

Adana dan gelen gezginci arıcı Galip Bursalı,  Adana'dan 100 sandık arısıyla geldiğini, bu yıl yağışların iyi geçmesi yüzlerini güldürdüğünü ifade ederek şöyle dedi;

VERİMLİ BİR SEZON

"Arılarımızı buraya getirdiğimiz zaman 10-12 günde arılarımızı kovanların içini bal ile dolduruyor. Kovanlarımız buraya geldiğinde tamamen boş oluyor. Buraya geldiğimizde kovanlarımızı yerleştiriyoruz ve arılarımız kovanlardan dışarı çıkarak ayçiçeklerin ballarını topluyorlar. Arılarımız ilk olarak ayçiçeğinden nektar olarak getiriyor. Gene kanatları yardımı ile balın içerisindeki suyu dışarı çıkartıyor ve balın özü kalıyor. Arıcılığa başlayan bırakamaz.  Şuan için yüzümüz gülüyor. Verim yüksek. Ama bal fiyatları çok düşük. Bu nedenle ürettiğimizin ve emeğimizin karşılığını alamıyoruz. İnşallah sezonumuzda böyle bol ve güzel geçer" 

Kaynak: Diyarbakır Söz