Arsa alan üstüne prefabrik ev dikecek! Bedavaya ev sahibi olmak mümkün

Milli Emlak tarafından 72 ildeki arazilerin neredeyse çeyrek altın fiyatına satılacağı duyuruldu. Günümüz ekonomisinde bu haberde satın alımlar bedava gibi görünüyor. Daha fazlasını haberin geri kalanında bulabilirsiniz..

Arsa alan üstüne prefabrik ev dikecek! Bedavaya ev sahibi olmak mümkün

Artan emlak fiyatları nedeniyle birçok kişi arsa arayışına giriyor. Ev yapamayanlar ise arsa yatırımına başladı. Milli Emlak’tan iyi haberler var. Bu kapsamda 72 ilde gayrimenkul satışları başlatıldı.

Milli Emlak, başta Ankara, İstanbul ve İzmir’in de yer aldığı 72 ildeki devlet mülklerinin satışını yapacağını duyurdu. Nisan ayında hazineye ait kullanılmayan arazilerin değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması, arsa arzının artırılması ve arsa fiyatlarının düşürülmesi amacıyla yeni satış işlemlerine başlandı. Milli Emlak’ta satılık gayrimenkuller şöyle:

Mili Emlak tarafından satışa çıkarılan Hazine gayrimenkulüne ilişkin Nisan ayında yapılması planlanan duyuru açıklandı. Milli Emlak’ın satışa çıkardığı Hazine mülkleri toplam 72 ilde yer alıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Müdürlüğü’nün satışa çıkardığı yeni hazinelerin listesinin milliemlak GOV’a ait resmi internet sitesinde yayımlandığı görüldü. Arsa yatırımı neredeyse çeyrek altın fiyatı kadar düşük bir fiyata yapılabiliyor.

1 depozito da dahil olmak kaydıyla toplamda 24 ay birkaç taksitle ödeme mümkün olması halinde Devlet satışına sunulmuş olan hazine arazisini alan kişilere vergi uygulamayacağı belirtildi. Bu kapsamda wmlak vergisinden de 5 yıl süreyle muaf tutulacak. Yine arazi alıcılarına KDV’den muafiyet de dahil olmak üzere birçok seçenek sunulmaktadır.

Kurumun resmi internet sitesinde Maliye Bakanlığı’nın satış duyurularının yanı sıra ihale tarih ve koşullarına da erişim sağlanıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler