ATO Başkanı Baran Ankara'dan Direkt Uçuşlar Konusunu Değerlendirdi

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara'nın uluslararası arenadaki rekabet gücünü artırmak için yurt dışına direkt uçuşlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

ATO Başkanı Baran Ankara'dan Direkt Uçuşlar Konusunu Değerlendirdi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, ATO Meclis Toplantısı'nda Başkent'ten yurt dışına direkt uçuşlar konusunu ele aldı. İşte Baran'ın değerlendirmeleri ve yaşanan gelişmeler:

ATO Başkanı Baran'ın Değerlendirmeleri

ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara'nın gelişimi açısından yurt dışına direkt uçuşların kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Ticaret, ihracat ve turizm gibi alanlarda Ankara'nın gelişmesinin direkt uçuşlarla doğru orantılı olduğunu ifade eden Baran, "Hangi alanda gelişme söz konusu olursa olsun, konu daima yurt dışına direkt uçuşlara geliyor" şeklinde konuştu.

ATO'nun Çalışmaları ve Pandemi Öncesi Durum

ATO'nun Ankara'dan yurt dışına direkt uçuşlar konusunda yoğun çaba harcadığını belirten Baran, pandemi öncesi dönemde bu konuda önemli ilerlemeler kaydedildiğini aktardı. Ancak, pandeminin tüm dünyayı etkisi altına almasıyla birlikte bu gelişmelerin tersine döndüğünü dile getirdi. İstanbul Havalimanı'ndan haftalık yurt dışı uçuş sayısının oldukça yüksekken, Esenboğa Havalimanı'ndan yapılan uçuşların sayısının çok düşük olduğuna dikkat çekti.

Ankara'dan Direkt Uçuşlar Konusunda Talepler

Baran, Ankara'dan sadece AnadoluJet ile yapılan direkt uçuşların mevcut olduğunu, Türk Hava Yolları ile seyahat etmek isteyenlerin ise İstanbul aktarmalı uçuşlar gerçekleştirdiğini belirtti. Ankara'dan yoğun talep gören hatlarda, direkt uçuşların Türk Hava Yolları ile de gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Yolculara seçenek sunulması gerektiğini vurguladı.

ATO'nun Talepleri

Geçtiğimiz haftalarda ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz ile birlikte Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat'ı ziyaret ettiklerini belirten Baran, Ankara'dan aktarmalı uçulan destinasyonlara direkt uçuş taleplerini ilettiklerini söyledi. Ankara Ticaret Odası olarak, Ankara'nın ve ülkenin gelişimi için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceklerini ifade etti.

ATO Başkanı Baran, konuşmasına ATO Yönetim Kurulu'nun faaliyetleri ve gündeme ilişkin konularla devam etti.

Kaynak: AJANSLAR

Çok Okunan Haberler