Babacan: Milli gelir 13 bin dolar olacak

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan 2015 yılında kişi başına düşen milli gelirin 13.000 dolar civarında olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Babacan: Milli gelir 13 bin dolar olacak

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan 2015 yılında kişi başına düşen milli gelirin 13.000 dolar civarında olacağını ve Dünya Bankası kriterlerine göre Türkiye'nin yüksek gelirli ülke olacağını söyledi.

Müstakil Sanayici ve Türkiye İşadamları Derneği tarafından düzenlenen bir toplantıda konuşan Babacan, Merkez Bankası’nın halen negatif reel faiz oranı uyguladığını ve enflasyonun son 30-40 yıldan bu yana en düşük seviyesinde olduğunu söyledi.

Babacan Türkiye'nin eğitim ve adalet reformları gerçekleştirmezse 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olmasının bir rüya olacağını da ekledi.

Babacan ayrıca, Türkiye'de tüketici fiyatları endeksinin son 25 yılın en düşük seviyesinde olduğunu söyleyerek,  üretici fiyat endeksi Aralık 2012 yılında son 45 yılın en düşük seviyesinde olduğunu belirtti.

Türkiye'nin ihracatının geçen yıl boyunca iç talebin arttığını hatırlatan Babacan "Tamda görmek istediğimzi gördüm" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz